X

El decret de turisme, una aposta cara que tendrà beneficis a llarg termini

Els canvis es poden dur a terme amb noves activitats, nous llocs per visitar o noves atraccions turístiques

06/03/2022

El decret de turisme, una aposta cara que tendrà beneficis a llarg termini

37

Apostar per un turisme sostenible i circular faria les Illes Balears pioneres en el sector. Això donaria “un plus econòmic, però aquests requisits tenen una despesa econòmica”, afirma el professor d’Economia Aplicada de la UIB, Antonio Alcover. Una inversió que a la llarga durà beneficis. De fet, l’economista apunta que “qualsevol actuació que facem en economia circular pot ser costosa al principi, però pot tenir dividends a llarg termini“.

Ara bé, com es poden dur a terme aquests canvis? Alcover assegura “amb noves activitats, nous llocs per visitar o noves atraccions turístiques perquè els turistes no coincideixin tots al mateix lloc”. A més, comenta que una visió de turisme regeneratiu és positiva, per això, però, “hem de permetre la innovació i ser flexibles perquè els empresaris turístics cerquin alternatives més sostenibles” com oferir aliments de kilòmetre 0 o reutilitzant les aigües pluvials.

Antoni Alcover assegura que ja no és només cosa dels establiments turístics, també els que ens visiten cada any cerquen, de cada vegada més, llocs amb certificat ecològic.

Però, què és l’economia circular?

El terme economia circular és de cada vegada més present a les nostres videss. És un concepte que es pot relacionar amb el de la sostenibilitat i el seu objectiu: que el valor de productes, materials i recursos es mantenguin durant el major temps possible. Què facin aquesta roda bàsicament: que res no acabi als fems i que es pugui, ja no només reciclar, sinó també reutilitzar o renovar. Així, es redueixen al mínim els residus.

06/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT