X

El director insular d’Habitatge de Menorca formava part de dues empreses dedicades a la promoció immobiliària mentre exercia el càrrec

Assegura que desconeix els fets i ho atribueix a un error que les empreses van esmenar en pocs dies

06/11/2023

El director insular d’Habitatge de Menorca formava part de dues empreses dedicades a la promoció immobiliària mentre exercia el càrrec

Axel Camarasa

El director insular d’Habitatge, Ricardo Galí, de Vox, ha exercit càrrecs incompatibles amb la seva tasca pública. Galí ha estat nomenat membre del consell d’administració de dues societats mercantils el passat mes d’octubre, en plenes funcions com a càrrec de confiança del Consell. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, Galí va ser elegit l’11 d’octubre com a membre de la direcció de l’empresa Alcalà Sur. Càrrec que va abandonar 6 dies després. Encara menys temps va durar com a conseller de la societat Iniciativas Turísticas Costa Noroeste, on va ser nomenat i destituït el mateix dia 19 d’octubre.

Totes dues empreses es dediquen a la promoció immobiliària, una tasca que representa una evident incompatibilitat amb el càrrec de director insular d’Habitatge del Consell de Menorca. Les dues societats amb les quals va participar de manera efímera Galí tenen entre els seus consellers i administradors membres de la família d’Orleans Borbón, cosins llunyans del rei emèrit. De fet, en el passat ha compartit altres societats amb aquests membres de la noblesa.

Galí es mostra sorprès amb la notícia. Assegura que va treballar per a un hòlding en el passat, però que desconeix aquests nomenaments i manté que no n’ha signat cap. A més, defensa que abans de prendre possessió del càrrec al Consell es va donar de baixa d’autònoms. Atribueix els nomenaments a un error administratiu, i per això, les dues societats el donen de baixa immediatament.

Galí va assumir el càrrec el primer d’agost i va convertir-se en el 14è director insular nomenat per l’actual govern de Menorca. És l’únic director insular de Vox. Galí Ha estat esportista d’elit en el sector del motociclisme, i també assessor i gestor de diverses empreses.

Notícies relacionades >

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris