El+documental+%26apos%3BPedreres+de+mar%C3%A8s%26apos%3B+ja+est%C3%A0+disponible+a+IB3+a+la+carta

21 11 2023

El documental ‘Pedreres de marès’ ja està disponible a IB3 a la carta

Les pedreres són l’origen de la civilització menorquina. Aquest documental repassa la història mil·lenària d’aquests espais monumentals que cusen el sud de l’illa. Des de s’Hostal fins a Alcaufar, serem testimonis de les contínues transformacions que han viscut les pedreres amb el pas del temps.

Recupera el documental ‘Pedreres de marès’ al  nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/play/tv/pedreresdemares

Amb entrevistes als últims trencadors manuals de Menorca i als trencadors mecànics encara en actiu, “Pedreres de marès” grata en la memòria oral i narra l’evolució històrica d’aquest ofici en perill d’extinció.

També coneixerem el viatge interior d’una escultora parisina que als anys 80 va visitar les pedreres de Menorca i, amb l’ajuda de la ciutadania illenca, va engegar la recuperació patrimonial de les pedreres de s’Hostal de Ciutadella a partir de l’associació Lithica; un cas d’èxit i d’esforç col·lectiu amb 30 anys de trajectòria.

Dirigit pel cineasta menorquí Macià Florit Campins, el documental “Pedreres de marès” és una coproducció d’Elsabeth i IB3, amb la col·laboració de la Fundació Lithica, Consell Insular de Menorca i Institut d’Estudis Baleàrics.El misteri de les taules