%3A+El+Fir%C3%B3+de+S%C3%B3ller%2C+una+de+les+festes+m%C3%A9s+genu%C3%AFnes+de+Mallorca%2C+en+directe+per+IB3

Dilluns a les

: El Firó de Sóller, una de les festes més genuïnes de Mallorca, en directe per IB3

Pots seguir la nostra programació especial per ‘streaming’al nostre canal de directes

Com cada any, a principis del mes de maig, el municipi de Sóller es prepara per viure la seva festa amb més tradició: el Firó. Aquest esdeveniment s’inclou dins el marc de les fires i festes que se celebren a la Vall. Com feim cada any, la Radiotelevisió Autonòmica de les Illes Balears vos oferim en directe tots els detalls tant per televisió com per la web, en directe: iB3.org/directe.

El desembarcament de les tropes sarraïnes al port de Sóller i les lluites a diversos indrets de la ciutat seran els actors de la programació especial que podreu seguir al llarg del dia. A partir de les 15.20 hores, connectarem en directe per emetre l’arenga. Aquest moment de les festes es produeix quan el capità Angelats fa una al·locució a la plaça per tal d’envalentir els sollerics per anar a lluitar contra els pirates.

El magazín Cinc Dies oferirà connexions en directe a partir de les 16 hores per viure l’ambient a les diferents batalles.

Just en acabar l’IB3 Notícies vespre, continuarem amb la retransmissió d’aquesta festivitat, amb els comentaris de Marta Bergas, i un operatiu tècnic audiovisual preparat en els llocs més estratègics de la recreació històrica de la resistència dels sollerics, l’11 de maig del 1561.

Les càmeres recolliran els moments més importants del Firó des del principi, quan les tropes sarraïnes desembarquen al port i entren a la Vila pel Camp de s’Oca, saquejant les cases i l’església. I acabarà, com sempre, amb la gran batalla final que té lloc a la plaça de la Constitució.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #FiróIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.