L'Associació de Constructors de les Balears ho celebra, perquè fa més d'un any que "les empreses fan feina a pèrdues"
Amb l’objectiu que cap licitació pública quedi aturada, el govern ha aprovat els paràmetres i la metodologia per compensar econòmicament els contractistes que s’han vist afectats per la pujada de més d’un 6% dels preus dels materials. Així ho ha traslladat avui la consellera d’Hisenda, als constructors, ajuntaments i consells insulars.
Les empreses contractistes haurien de sol·licitar la compensació. Ho poden fer aquelles que hagin signat un contracte administratiu i privat que, en data d’1 de gener de 2021, es trobin en execució, o bé l’execució dels quals s’hagi iniciat amb posterioritat a aquesta data, sempre que l’anunci de licitació s’hagi publicat a la Plataforma de Contractació Pública abans de dia 30 de setembre de 2022.
L’Associació de Constructors celebra que el Govern hagi clarificat tot el procediment perquè ja fa un any, diuen, que “les empreses fan feina a pèrdues“.
La compensació extraordinària ja es preveia en el decret llei, de 30 de març, de mesures urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda per la guerra a Ucraïna, però els ajuntaments tenien molts de dubtes a l’hora d’aplicar la revisió de preus dels contractes.
Des de la FELIB asseguren que la voluntat dels ajuntaments és de compensar les empreses afectades però, diuen, alguns municipis admeten problemes de pressupost per fer-hi front.
Està previst que aquest dijous es publiquin al BOIB les fórmules per compensar els contractistes. L’Associació de Constructors calcula que són una cinquantena d’empreses a les Balears. La Conselleria d’Hisenda estima que el valor de les obres en marxa que haurien patit l’increment de preus de matèries primeres rondaria els 100 milions d’euros.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular