economia

El Govern identificarà als clients de l’interior dels bars i restaurants amb un codi QR

La identificació no serà voluntària, sinó que afectarà qualsevol persona que consumeixi a l'interior d'aquests locals, però encara queda pendent quan s'aplicarà la mesura


El Govern identificarà pròximament als clients de bars i restaurant que consumeixin en el seu interior mitjançant codis QR, una mesura que s’implementarà per a controlar la pandèmia de la covid-19 i possibles casos i brots, segons han confirmat aquest dilluns a l’agència Efe fonts de la Conselleria de Turisme. El president dels Restauradors de CAEB ha criticat que els bars i restaurants “no han de fer de policies que obliguen a identificar-se als seus clients”.

Les patronals CAEB i PIMEM estudien alternatives tecnològiques per fer el registre, i asseguren que seran voluntaris. Aquest sistema estarà perfilat tècnicament en unes dues o tres setmanes i, fins aleshores, queda per tancar amb el sector de la restauració com serà el tipus d’identificació del client: si ha de donar només el nom i llinatges, el número de mòbil o també l’adreça del seu domicili.

Les fonts consultades subratllen que la mesura és legal, està “emparada” per la Unió Europea i s’aplica a països com Noruega, França, Alemanya, Àustria i Holanda.

L’Executiu ha realitzat aquest aclariment després que la patronal del sector de la restauració de la CAEB ha publicat aquest dilluns en un tuit que, finalment, el Govern ajornava la posada en marxa d’aquesta mesura i que es buscaran “alternatives tecnològiques que permetin un bon funcionament i siguin voluntàries”.

Però la identificació no serà voluntària, sinó que afectarà qualsevol persona que consumeixi a l’interior d’aquests locals, si bé queda pendent quan s’aplicarà.

En dues o tres setmanes, l’Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies (GSBIT), situada al ParcBit de Palma, tindrà configurat el sistema per al seu desenvolupament.

Aquest dilluns s’han reunit en la seu de la Conselleria de Turisme, la directora general de Turisme, Rosana Murillo, el director general de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), Rubén Castro i el sector balear de la restauració. L’objectiu, han explicat des de la Conselleria, és “definir una solució” que faci possible recopilar les dades dels clients amb “la major seguretat possible” per als empresaris i els propis consumidors.

El Govern i el sector “treballen de la mà” per a concretar quines dades personals es notificaran i es preservi la intimitat de les persones.

La identificació de les mateixes té com a únic propòsit facilitar el ràpid rastreig de les persones que hagin coincidit en un bar o un restaurant amb una persona infectada pel coronavirus. En tot cas, els clients que consumeixin en l’exterior dels locals, a l’aire lliure, no hauran d’identificar-se.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desconcert entre els restauradors a Menorca davant el tancament de les terrasses a les 18 hores

A Maó molts bars oberts han optat per no tancar a l'hora prevista

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

Des d'AVIBA diuen que si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar

Perspectives poc encoratjadores per a Setmana Santa

La FEHM espera que la planificació de les vacunes millori per poder reiniciar la temporada

Primer dissabte en què bars i restaurants estan tancats

Molts empresaris han optat per abaixar les persianes. Els pocs que obren afirmen que no fan prou caixa