societat

El Govern demana a Irene Montero la retirada d’una línia cosmètica que “incita a la prostitució”

El producte presenta diferents tonalitats d'ombra d'ulls amb paraules com 'Sopar a París', 'Paga setmanal', 'Transferència urgent' o 'Podries ser la seva néta'


La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha sol·licitat la intervenció del Ministeri d’Igualtat per a requerir la retirada d’una línia de maquillatge que incita a la prostitució, normalitzant la pràctica del ‘sugar daddy’.

En una carta dirigida a la ministra Irene Montero, recollida en una nota de premsa, la consellera ha exigit al Ministeri que requereixi a la distribuïdora i a l’empresa el cessament immediat de la publicitat d’aquesta línia ‘sugar daddy’, que denomina les diferents tonalitats d’ombra d’ulls amb paraules com ‘Sopar a París’, ‘Paga setmanal’, ‘Transferència urgent’ o ‘Podries ser la seva néta’.

Des de la Conselleria han explicat que, com és sabut, la figura del ‘Sugar daddy’ –nom de la línia cosmètica– és la d’un home d’una edat adulta que espera la satisfacció dels seus desitjos sexuals per part d’una adolescent o jove –‘sugar baby’– a canvi de regals, viatges o alguna altra compensació. “Només la utilització d’aquests termes ja suposa una evident incitació i normalització de la prostitució”, han indicat.

Garrido ha subratllat que des del Govern volen que les dones no es vegin mai més obligades a prostituir-se “i per això és necessari un canvi de valors”. “En això estem treballant, des de la prevenció i l’educació, en col·laboració amb organismes i associacions de diferents àmbits. No és tolerable que, mentre la societat avança cap a la igualtat i la defensa dels drets de les dones, algunes marques comercials promoguin justament el contrari”, ha dit Garrido.

Per això, a l’empara de l’article 41 de la Llei orgànica per la Igualtat efectiva de Dones i Homes, que prohibeix la publicitat sexista o discriminatòria, el Govern ha sol·licitat la retirada tant dels productes com de la publicitat d’aquests.

Aquesta intervenció es podria fer des del propi Govern si la publicitat sexista anés d’àmbit autonòmic, però aquest cas requereix d’una intervenció a nivell estatal, atès que l’empresa i els anuncis tenen presència més enllà de la comunitat autònoma.

L’associació de consumidors FACUA també ha reclamat la retirada d’aquest producte de maquillatge de la marca Krash per “blanquejar la prostitució”. En una nota de premsa, FACUA critica que Krash utilitzi com a marca dels seus productes una terminologia que “emmascara i presenta com a desitjables i positives unes relacions que no són sinó una forma encoberta de prostitució” i adverteix del perill que comporta de llançar aquest missatge entre les consumidores més joves.

L’associació considera un “autèntic despropòsit” que la marca continuï “caient en estereotips completament retrògrads i misògins” per a vendre els seus productes, presentant a les dones com a malbaratadores que només cerquen els diners dels homes per a comprar tot el que desitgen.

Així, FACUA insta Meravella i *Krash a retirar de la venda aquesta línia de productes per normalitzar de forma encoberta una situació de violència contra les dones usant-la com a estratègia de venda.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears vol vacunar la primera dosi a la població major de 60 anys en el menor temps

Des d'aquest dilluns, ja poden demanar cita per rebre el vaccí les persones nascudes entre els anys 1957 i 1960....

L’Oli de Mallorca arriba a les aules

Les eines didàctiques que s'han creat per difondre aquest producte són en format digital i s'hi pot accedir des de la pàgina web del Consell Regulador

Educació recomana no realitzar viatges d’estudis de final de curs fora de l’illa

La Conselleria publica un document amb instruccions específiques sobre les activitats complementàries, les sortides escolars i les jornades de portes...

El jutge manté que s’ha de processar Penalva per revelació de secrets

S'arxiva provisionalment la causa per a l'exfiscal Miguel Ángel Subiran