Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El pla de l'Executiu no contempla la possibilitat que alguns territoris puguin rebre viatgers internacionals abans que uns altres, com s'ha plantejat a Balears i Canàries
EFE
30
Les illes, preparades per passar a la fase 1
El Govern central ha establert que l’obertura de les fronteres internacionals no serà recomanable abans de principi de juliol, és a dir, una vegada acabada la desescalada i quan ja siguin possibles els moviments entre províncies.
Així ho han assenyalat fonts diplomàtiques, que estan informant del calendari espanyol a les autoritats europees, al mateix temps que tracten de negociar que els països de la zona Schengen segueixin criteris epidemiològics comuns i no discriminatoris a l’hora de reobrir les seves fronteres.
El pla no contempla la possibilitat que alguns territoris puguin rebre viatgers internacionals abans que uns altres, com s’ha plantejat a Balears i Canàries, ja que la previsió és que tota Espanya entri alhora en l’anomenada “nova normalitat”. No obstant això, les comunitats en qüestió podran plantejar-ho a les seves converses amb el Ministeri de Sanitat, tenint en compte, això sí, el risc d’importar nous contagis.
Els governs europeus estan en ple debat sobre la reobertura de les fronteres. La setmana vinent, la Comissió Europea informarà de les recomanacions sobre les fronteres internes de l’àrea Schengen.
El Govern espanyol concedeix que no tots els països de l’àrea Schengen poden obrir les seves fronteres al mateix temps, perquè no tots estan a la mateixa fase de gestió de la pandèmia i podria fins i tot ser perjudicial, però sí que vol que la reobertura es regeixi per criteris epidemiològics comuns i no discriminatoris.
La seva previsió és que el calendari espanyol no serà molt diferent al de França o Itàlia, que són, a més, les altres dues grans destinacions turístiques d’Europa.
Així, el Govern vol que a principi de juliol s’hagin acordat una sèrie de protocols comuns per a l’activitat turística, per exemple normes sobre fronteres, seguretat, higiene o aforament en aeroports, mitjans de transport o instal·lacions, així com de disponibilitat de centres de salut, per tal de no generar distorsions.
La ministra espanyola d’Afers exteriors, UE i Cooperació, i la vicepresidenta de la Comissió Europea Margrethe Vestager, va tractar aquest assumpte dimarts passat, al grup de contacte per al turisme de l’Executiu comunitari. Espanya vol fer valer la seva condició de potència turística i la seva experiència per fer propostes en aquest àmbit.
No obstant això, allò que està en joc amb motiu de la pandèmia de Covid-19 no és només el turisme, sinó en general tota la mobilitat internacional i les seves condicions de seguretat.
El Consell d’Eivissa demana un protocol de control en aeroports i ports
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina