El Grup Barceló disposa d’una liquiditat superior als mil milions per fer front a la crisi

No preveu una recuperació total de l'activitat fins al 2023

El grup Barceló ha registrat unes pèrdues de 99 milions d’euros en el tancament de l’exercici 2020. Uns resultats causats per la pandèmia que contrasten amb els beneficis de 134 milions d’euros obtinguts en el 2019. En canvi, el grup destaca que disposa d’una liquiditat superior als 1.000 milions d’euros per fer front a la situació actual provocada per la Covid. Aquesta liquiditat afegida a una posició de tresoreria de 570 milions d’euros garanteixen poder complir amb els compromisos financers adquirits segons informa Barceló.

Temporada turística

El grup espera “un primer semestre de baixa activitat i una millora a partir de la segona part de l’any”. Confien en recuperar més activitat en el 2022 i en el 2023 ja està en xifres similars a un any sense pandèmia. Per segments de negoci, l’activitat completa en hotels es recuperarà abans que la de viatges.

Plans de futur

Per enguany, el grup turístic mallorquí preveu l’obertura de nous hotels a Alacant, Cadis i Màlaga. A l’exterior obrirà 8 hotels a destinacions com per exemple Dubai. El pla de creixement preveu augmentar la seva presència a Portugal, Sri Lanka, Indonèsia i Maldives.

Barceló és la segona cadena hotelera més gran d’Espanya amb un total de 256 establiments hotelers en el món.