El IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears es viurà també a IB3 Ràdio

IB3 Ràdio informa

97

Per primera vegada, els dos textos finalistes del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears tindran també format radiofònic. Gràcies a la col·laboració d’IB3 Ràdio, els dos textos finalistes de l’edició d’enguany d’aquest torneig, que ja va per la quarta, es gravaran en format ràdioteatre perquè puguin ser gaudits pels oients de la ràdio pública.

El Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears és un certamen de textos teatrals que celebra enguany ja la quarta edició i que organitza Produccions de Ferro, juntament amb l’Ajuntament de Palma i amb el suport del Festival Temporada Alta de Girona. El seu principal objectiu és promocionar i donar visibilitat als autors teatrals de les Balears. Joan Fullana, Vicka Duran, Sebastià Portell i Aina de Cos són enguany els 4 autors participants en aquest combat de textos dramàtics, que tindrà lloc al Teatre Mar i Terra de Palma els dies 11, 18 i 21 de gener a les 20 h.

El funcionament del certamen és el següent: Els 4 autors s’enfrontaran per parelles en dues semifinals i una gran final. La primera jornada, aquest dijous 11 de gener, dos autors es confrontaran amb els seus respectius textos. D’aquesta manera, cada autor veurà com dos actors o actrius (dels quals no es coneixerà la identitat fins hores abans del torneig) faran una lectura dramatitzada del seu text. Cada autor ha disposat de dos mesos per escriure un text per a dos intèrprets d’uns quaranta minuts de durada. El públic, que no sabrà de qui són els textos, serà qui decideixi amb els seus vots allà mateix qui passa a la següent ronda. El guanyador del nombre màxim de vots del públic passa directament a la final.

En la segona jornada, dijous dia 18, la fórmula es repetirà amb dos autors i dos textos nous. El guanyador passa a la final i s’enfrontarà al guanyador de la 2a semifinal. En la tercera i darrera jornada, la gran final, diumenge dia 21 de gener, l’estructura serà la mateixa que les dues anteriors, però la lectura dels dos textos serà per part d’actors o actrius nous i diferents a la primera cita. En aquesta ocasió es votarà de nou entre els dos finalistes i de les votacions del públic en sortirà el vencedor/ra del IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Els actors seran triats en funció dels textos. Així, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de la feina de 12 reconeguts actors i actrius de les Balears i de Catalunya, que han estat triats en funció dels textos. El presentador de l’acte serà, com cada any, l’autor teatral i actor Toni Gomila.

Els actors que participaran en l’edició d’enguany són Nora Navas, Mercè Pons, Enka Alonso, Marc Joy, Ferran Vilajosana, Queralt Albinyana, Josep Orfila, Xesca Vadell, David Planas, Anna Sahun,  Laura Aubert, Xavi Frau, Quim Àvila i Lluís Oliver.

Seran els dos textos finalistes els que es gravaran posteriorment als estudis d’IB3 Ràdio, amb els mateixos actors i actrius que hauran defensat el text a dalt de l’escenari.