El+l%C3%ADder+allunya+l%26apos%3BAlmeria+a+cinc+punts

El Mallorca s'imposa als andalusos per dos a zero, amb gols d'Abdón i Salva Sevilla

El líder allunya l’Almeria a cinc punts

La millor forma de superar una derrota és recuperar el lideratge amb una victòria d’aquelles que poden decidir un ascens. El Mallorca ha començat millor que l’Almeria. Als primers 10 minuts, els de Luis García han provat sort des de fora de l’àrea, però Dani Rodríguez i Salva Sevilla s’han trobat amb Makaridze. També ho ha intentat Antonio Sánchez al minut 22, però el porter rival estava ben col·locat. A un partit d’aquesta importància és habitual que hi hagi polèmica, i ha arribat en aquesta acció d’Oliván sobre Balliu. L’Almeria ha reclamat penal, però l’àrbitre ha asssenyalat córner. La pitjor notícia per a Luis García ha arribat al minut 40. Lesió muscular de Ruiz de Galarreta i canvi obligat. Baba, que sumava més d’un mes sense jugar, ha estat el seu substitut.

Al minut 42, Manolo Reina ha aturat un xut a Sadiq. El Mallorca ha recuperat la pilota i a la mateixa jugada, el contraatac de Dani Rodríguez acaba amb un penal a favor per mans de Maras. No ha estat de xilena, però Abdón Prats ha tornat a ser determinant contra l’Almeria. Aquesta vegada des dels 11 metres. Amb l’1 a 0 s’ha arribat al descans.

L’Almeria ha cercat l’empat tímidament. Però al minut 69 arribaria la jugada del partit. Obra d’art del Mallorca que comença amb la recuperació de Baba i continua amb la pausa d’Abdón, la intel·ligència d’Antonio Sánchez i acaba amb la genialitat de Salva Sevilla. Retall de qualitat i cap a dins.

Villar, al minut 74, ha tengut la darrera gran ocasió per als andalusos. Els intents del conjunt de José Gomes, però, no han prosperat. Victòria mallorquinista per recuperar el lideratge de segona i confirmar el gol-average a favor contra un rival directe per l’ascens a Primera.