El+llarmetratge+d%26apos%3Banimaci%C3%B3+Ramon+Llull+a+IB3+a+la+carta

12 05 2023

El llarmetratge d’animació Ramon Llull a IB3 a la carta

Ja pots gaudir del llargmetratge d’animació Ramon Llull quan vulguis. Ambientat en el teatre Principal de Palma, on Ramon Llull, a manera de monologuista, presenta al públic assistent la seva vida i obra, amb l’objectiu que la seva figura no quedi en l’oblit, sobretot per al segment més general de la societat. Per a això, es van intercalant les intervencions de Ramon Llull, en l’escenari del teatre, amb les visualitzacions de la seva obra i del que s’ha esdevingut en la seva vida a través de les diferents trobades, que en l’última etapa vital, va tenir amb un nin, que nom Lluís.


Ramon Llull (llargmetratge)


Aquests relats visuals s’estructuren en blocs que descriuen la seva vida i obra:
– Els primers anys.
– Preparació i inici literari.
– El començament de la seva gira mundial.
– Dubtes i traves.
– La consolidació del projecte.
– El reconeixement internacional.
– Els seus darrers anys.


IB3 Televisió va estrenar a l’any 2020 Ramon Llull (sèrie), una sèrie d’animació dirigida al públic infantil que narra els darrers anys de la vida del pensador, en la seva darrera estada a Mallorca.
Els protagonistes són Ramon Llull, un nen i la seva mascota, que estableixen una tendra relació entre ells des del primer moment. La inesgotable curiositat i dolçor del nen sobre la figura de Ramon Llull fa que, a manera d’avi amb el seu nét, li vagi explicant en cadascun de les seves trobades, com si es tractés d’un conte, tota la seva vida i èxits.

Per tal d’apropar el personatge al públic objectiu, s’ha introduït una part de ficció on un al·lot de 12 anys, Lluís, i el seu ca rater, Lluna, estableixen amistat amb Llull. La trama que s’estableix entre Llull i Lluís és viva i dinàmica i el llenguatge, que s’ha adaptat al català contemporani, permet que el públic no es perdi entre la retòrica complexa de la bibliografia lul·liana.

Ramon Llull, després de conèixer a nen Lluís, li explica la seva vida a través de petites històries. Aquestes parts tenen una estètica en 2D, amb personatges articulats molt diferents del 3D amb què està representat Llull i el seu nou amic Lluís.

La història està dividida en 7 capítol d’una durada aproximada de 10 minuts. Els capítols estan disponibles al servei #ALaCartaIB3 i al canal de youtube d’IB3 Junior.