El+Ministeri+de+Turisme+cerca+compradors+per+la+seu+de+Thomas+Cook+a+Balears

La ministra Reyes Maroto ha informat que treballa amb el vist i plau dels administradors concursals per trobar companyies interessades en comprar actius com la seu palmesana

El Ministeri de Turisme cerca compradors per la seu de Thomas Cook a Balears

El Ministeri de Turisme cerca compradors per la seu de Thomas Cook a Balears. La mateixa on prop de 700 treballadors han quedat a l’estacada per la fallida del touroperador i que la seva ministra Reyes Maroto ha visitat avui migdia.

Després de reunir-se amb representants dels treballadors de Thomas Cook a Palma, Maroto ha informat que treballa amb el vist i plau dels administradors concursals per trobar companyies interessades en comprar actius com la seu palmesana que permetin així la continuitat laboral dels seus treballadors.

No debades, ha recordat que ja hi ha dues empreses que han desemborsat capital en l’herència deixada per Cook: una, la britànnica Hays Travel que s’ha fet amb 500 agències i prop de 2.000 treballadors del fins fa dos dies segon gegant turístic europeu.

El Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització entra també en escena com ajuda europea per a grans fallides empresarials capaç de finançar el 60% dels projectes per a què els treballadors que hi hagin perdut la feina puguin trobar-ne una de nova o crear la seva pròpia empresa.

I en un altre cas, no és europeu sinó espanyol, però també ha d’ajudar a salvar la situació deixada per Thomas Cook. Parlam del Fons de Competitivitat del Ministeri d’Hisenda que ajudi al sector turístic balear afectat ha fer una passa endavant i avançar cap un canvi de model de negoci amb l’excusa de la fallida de Cook.

I què passa amb la recuperació de l’IVA pagat pels hotelers per factures que ja no cobraran? La ministra de turisme diu que és una de les mesures que per falta de temps no s’han pogut incloure en el pla de xoc de Moncloa.

Tanmateix, ha explicat Maroto, una modificació sobre l’IVA requereix un procediment complexe que suposa aprovar-ho a través de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat i amb un canvi de la llei de l’IVA mateixa. S’està estudiant, Reyes Maroto.