El+nou+Hotel+Formentor%2C+una+estructura+que+pot+quedar+sense+%C3%A0nima

La façana de l'edifici principal es manté intacte però, de portes cap endins, es reformen totes les instal.lacions

El nou Hotel Formentor, una estructura que pot quedar sense ànima

El projecte de reforma de l’emblemàtic hotel Formentor preveu una reforma integral de l’interior, però la imatge del complex romandrà inalterada des de la badia de Pollença. La cadena Four Seasons vol convertir-lo en el segon hotel de luxe més important d’Espanya.

L’argentí Adan Diehl construí l’hotel quan encara no hi arribava la carretera des de Pollença. L’establiment passà a mans dels pollencins Buades i, des de 2006, del Grup Barceló. Ara, després de dos anys de negociacions, ha estat comprat pel fons d’inversió Emin Capital per valor de 165 milions d’euros. Aquesta venda inclou la finca de 1.200 hectàrees , així com unes vinyes i una veda de caça. Els tràmits per donar la llicència, que han durat un any, s’han fet directament entre el grup inversor i l’Ajuntament de Pollença. El consistori ha tramitat una llicència de reforma integral de l’edifici principal, que suposa la rehabilitació de l’interior sense ampliar-ne el volum, a més, el batle de Pollença, Tomeu Cifre ha dit que ” l’estat visual i la fesomia de l’hotel quedarà intacte”.

L’hotel passarà a tenir 110 habitacions i la majoria amb vistes a la mar. El projecte de reforma inclou dos restaurants, un spa, un gimnàs i diverses àrees de serveis i sales d’esdeveniments i reunions. També es remodeleran i milloraran els jardins, terrasses, piscines, pistes esportives i accesos i aparcaments. Sergio Azcona, director de comunicació d’Emin Capital, ha assegurat al programa ZOOM d’IB3 televisió que s’emetrà aquest dissabte que “l’hotel es construirà de bell nou” i només es conservarà com fins ara la façana.

Ara han presentat un projecte d’execució i ja té un informe tècnic favorable, falta una part jurídica i, si es compleixen tots els requisits, tendran el vistiplau el mes d’abril i podrien començar les obres a principis del mes de maig. L’icònic hotel reobrirà les portes en el 2023.