política

El Partit Popular votarà contra els dos últims decrets del Govern balear

Els populars asseguren que aquests no ajudaran a reactivar l'economia ni a protegir el territori

El president del PP a Balears i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company


Segons ha informat el president del PP a Balears i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, aquest dissabte en una nota de premsa, el Comitè de Direcció de la formació a les Illes celebrat aquest divendres, “va acordar per unanimitat no donar suport als dos últims decrets aprovats pel Govern Armengol”.

En aquest sentit, ha explicat, “no ho farem perquè exigim que els dos decrets siguin tramitats com a lleis en el Parlament, perquè tots els partits puguem fer les nostres aportacions. Per això, li demanem a Armengol que, per una vegada, doni exemple i practiqui el consens i el diàleg que tant li agrada predicar”.

A més, el dirigent ‘popular’ ha apuntat, “estam davant dos decrets “parany”, que poc o res ajudaran a reactivar l’activitat econòmica a les Illes i tampoc a protegir el nostre territori”. “Dos decrets que defineixen la improvisació i la falta de rumb del Govern presidit per la senyora Armengol per afrontar la crisi econòmica i social derivada del coronavirus”, ha afegit.

Concretament, quant al primer decret, Company ha afirmat, “és cert que el decret de mesures urgents recull l’esperit d’algunes mesures amb les quals podem estar d’acord, perquè les vàrem impulsar en la legislatura 2011-15, com la incentivació de la inversió per a la reforma de la planta hotelera, o agilitació burocràtica”.

Si bé, ha matisat, “aquest decret amaga altres modificacions de fins a 11 lleis que, en la majoria de casos, no estan justificades per la pandèmia de la Covid-19. L’exemple més flagrant és tombar els passos elevats de la carretera general de Menorca”.

Quant al segon decret, el que es refereix a les mesures urbanístiques, el president del PP balear ha assenyalat que “ha estat aprovat per mantenir l’equilibri polític entre els socis del Govern d’esquerres i no per l’interès general”.

A més, ha explicat, “suposa de facto vetar activitat econòmica en sòl rústic, trepitja patrimoni de pagesos i petits propietaris dels pobles i farà molt de mal a l’activitat de petites empreses dels pobles, a treballadors d’obres, lampistes, electricistes, fusters, ferrers, jardiners, etc, que es dediquen a fer aquestes obres i a mantenir-les”. “Per això, presentarem mocions a tots els ajuntaments contra aquest decret”, ha anunciat

Finalment, Company ha afirmat que “la crisi sanitària no pot servir de coartada per actuar des del despotisme i el sectarisme. I com ja li vaig dir dimarts al Parlament, li deman a la senyora Armengol que s’ocupi de facilitar es futur a la gent d’aquesta terra i no de posar més pals a una situació que comença a ser dramàtica per a molts”.


El decret llei del Govern contempla mesures d’estímul per al turisme i la construcció
Acord entre MÉS, PSIB i Podem per aprovar el decret de protecció del territori

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Pedro 30/05/2020

    Company mejor no digas nada, que lo único que haces es poner piedras en el camino, si por ti fuera ya estaríamos con todos los hoteles abiertos y todo el mundo expuesto al virus, primero es la salud y luego la economía.

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Mallorca aprova definitivament el PIAT

Ho ha fet amb el vots a favor del Pacte i els vots en contra de tota l'oposició

Primera promoció d’habitatge públic de la legislatura a Palma

Es tracta de 5 habitatges en règim de lloguer al barri de Son Gotleu

Ciutadans demana la compareixença urgent de la directora general de Salut Pública al Parlament

Reclama informació sobre el pla de contingència i de prevenció de contagis i nous brots