El doctor Juan José Segura, cirurgià oncològic de l'Hospital de Son Espases, ha estudiat aquests casos i ha fet campanyes de conscienciació al Regne Unit
El consum d’alcohol és el principal factor de risc a l’hora de precipitar·se per una balconada. Està present en totes les víctimes de balcòning, mentre que les drogues només, en el 30% dels casos. Aquestes dades varen ser revelades per un estudi realitzat l’any 2017 pel doctor Juan José Segura, cirurgià oncològic de l’Hospital de Son Espases de Palma.
“La gran majoria dels casos és deuen a l’alachol i són accidents involuntaris. El perfil sol ser el d’un jove, turista, sobretot de les Illes Britàniques“, explica a IB3 Notícies.
Després d’aquest estudi elaborat amb dades recopilades entre els anys 2012 i 2016, va ser protagonista de diferents campanyes de prevenció al Regne Unit.
Aquesta col·laboració, a part de salvar vides, també li ha servit per rebre de mans de l’ambaixador britànic a Espanya l’Orde de l’Imperi Britànic. I és que el 2019, les campanyes de prevenció, varen servir per minvar el nombre de víctimes. Enguany, després de dos anys de pandèmia, amb la recuperació del turisme, temen que les estadístiques puguin tornar a pujar.
Només durant les darreres setmanes, ja n’hi han hagut 2 casos: un d’ells, el d’aquest dijous, amb un tràgic desenllaç.
VÍDEO | Mor un turista després de precipitar-se des d’un hotel de Magaluf
L'accidentat va ser evacuat amb traumatisme cranial i possible fractura de vèrtebres
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular