X

El PP guanyaria les eleccions a Espanya i a Balears, segons el sondeig de Sigmados

El PSOE seria la segona força, VOX, la tercera. Sumar i S'ha Acabat la Festa entrarien al Parlament Europeu, mentre que Ciutadans en sortiria

09/06/2024

El PP guanyaria les eleccions a Espanya i a Balears, segons el sondeig de Sigmados

Segons el sondeig de Sigmados, a Espanya ,el PP guanyaria les eleccions amb un 32,4% de vots i amb una forquilla d’entre 21 i 23 escons. Així i tot, podria empatar en nombre d’escons amb PSOE, amb entre 20 i 22 escons i un 30,2% dels vots.

VOX se situaria com a tercera força, pujant dels 3 representants del 2019 a entre 6 i 7 en aquestes eleccions. Segons el sondeig, el Sumar podria entrar al Parlament Europeu com a quarta força amb entre 3 i 4 representants  i un 6’3% dels vots. En el cinqué lloc pràcticament empatarien Podem i Ara Repúbliques amb una forquilla d’entre 2 i 3 representants.

S’ha Acabat la Festa obtindria el 3,9% dels vots i entraria a l’eurocambra amb entre 2 i 3 representants, Junts i CEUS empatarien amb un representantCiutadans desapareixeria del Parlament Europeu.

A Balears, el PP seria la força més votada, amb prop del 37% dels vots a les illes. El Partit Socialista passaria a ser la segona força, amb un 28% dels vots. Vox, segons el sondeig, es col.locaria com a tercera força. El seguirien per per percentatge de vots Ara Repúbliques, Sumar, i S’ha Acabat la Festa, que s’estrena en unes eleccions amb un 6,1% dels vots. Podem passaria del 10,5 al 2,3% de vots, mentre que Ciutadans i El Pi empatarien amb un 0,6% dels vots.

Notícies relacionades >

09/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT