Una dona morta i diversos ferits en un accident entre un taxi i un turisme a la carretera de Menorca
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
L'objectiu és millorar la viabilitat de les explotacions ramaderes ecològiques en tot el conjunt mediambiental
Fa sis mesos que l’associació de producció agrària ecològica de Mallorca participa en Pasture +, un projecte estatal que té l’objectiu de millorar la viabilitat de l’explotació agroramadera ecològica, per fer-la més sostenible en el maneig holístic dels animals. “Consisteix a provar i fer el seguiment d’unes tècniques agroecològiques que s’ha vist que serveixen per millorar tant la producció de les finques com l’entorn on es fa feina” explica Magdalena Adrover, tècnica ramadera de l’Associació de Productors Agraris Ecològics de Mallorca.
Mallorca és una de les zones on es du a terme. Hi participen 10 finques d’oví de carn i dues de boví de carn, repartides entre Calvià, Valldemossa, Migjorn i Llevant. El projecte estudia l’impacte que tenen les tècniques ramaderes en tot el conjunt mediambiental, i no en l’àmbit individual, com s’ha fet fins ara. Magdalena Adrover recorda que el programa recupera coneixements que ja existien. La novetat és que s’apliquen i s’estudien “d’una forma més moderna i innovadora. I es fa un seguiment per poder quantificar-ho i demostrar els bons resultats”.
El projecte ha arrancat amb la sembra combinada de plantes anuals i perennes. Tot i que ja han crescut, encara no s’han pasturat per poder seguir la seva implantació a la terra. Els experts també analitzen els valors nutricionals de les llavors per tenir més informació sobre els nutrients que després menjaran els animals.
L’estudi estarà en marxa fins a finals de 2025. Esperen notar millores a curt termini i que aquest estudi serveixi d’exemple per continuar estudiant com millorar l’impacte que té l’agroramaderia en l’entorn.
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
L'Ajuntament acusa el propietari del local i els oganitzadors, la penya Rezaga2, d'alterar la convivència ciutadana i d'embrutar l'espai públic
Entrevista al grup de persones de Mallorca i "de professions dispars" per conèixer de primera mà les intencions que tenen, en un moment en què s'ha començat a qüestionar el seu compte actiu a xarxes socials i web per part d'autoritats britàniques
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada