X

El PSIB acusa Prohens de mentir sobre el ja exdirector general Jaume Porsell i demana la compareixença de la presidenta

Més per Mallorca diu que el Govern no podia continuar amagant la informació d'irregularitat en l'agroturisme de l'alt càrrec i celebra que l'hagin destituït

25/04/2024

El PSIB acusa Prohens de mentir sobre el ja exdirector general Jaume Porsell i demana la compareixença de la presidenta

Imatge d'arxiu.

El Govern ha destituït el director general de Transparència, Jaume Porsell, després de fer-se públic que va mentir a l’administració quan va presentar la declaració responsable necessària per iniciar una activitat turística. En aquest document, assegurava que disposava dels permisos per comercialitzar el seu establiment al Port d’Andratx, l’agroturisme Sa Vinya. L’Executiu de moment no ha volgut fer declaracions sobre aquesta destitució que va anunciar passades les 7 de l’horabaixa, en un comunicat en què reitera que Porsell des d’agost no és l’administrador de la societat i insisteix que el negoci no té activitat ni es comercialitza. Afegeix, això sí, que la infracció detectada amb la declaració responsable és incompatible amb la continuïtat en el seu càrrec.

L’oposició feia dies que exigia aquesta destitució. Ara, el portaveu parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, demana la compareixença de la presidenta del Govern, Marga Prohens. En declaracions al programa ‘Entre Avui i Demà’ d’IB3 Ràdio, sosté que la presidenta va mentir en seu parlamentària. Precisament, abans de la destitució, el PSIB ja havia registrat una petició de compareixença per demanar explicacions sobre Sa Vinya per saber si l’agroturisme de Porsell es podia beneficiar de qualque manera del decret de simplificació administrava. Negueruela assegurava, al programa ‘Entre Avui i Demà’, que la destitució no els ha sorprès.

També n’ha parlat el portaveu de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia. Al mateix programa d’IB3 Ràdio, conduït per Araceli Bosch, Apesteguia ha assegurat que l’Executiu no podia continuar amagant tota aquesta informació i celebren que hagin destituït Porsell, encara que hagi estat 5 dies després. Però, ha assegurat Apesteguia, que la seva formació continuarà fent feina en aquest cas.

La polèmica sobre l’agroturisme del director general de Transparència va començar divendres passat, quan el ‘Diario de Mallorca’ va publicar que Jaume Porsell gestionava un agroturisme sense llicència. Tot i que no havia iniciat encara l’activitat, l’oposició havia demanat dimarts al ple del Parlament la seva destitució. L’acusaven d’haver comès una infracció per publicitar-se a internet sense els permisos pertinents.

Notícies relacionades >

25/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris