economia

“El que ha passat al canal de Suez és la punta de l’iceberg d’un problema major”

L'aturada del trànsit de mercaderies es notarà amb un enderrariment d'entregues diu el secretari de la patronal de carregadors espanyols, Jordi Espín

Mapa del trànsit marítim mundial que ofereix en temps real el portal web especialitzat MarineTraffic


El tap al canal de Suez provocat per l’encallement del vaixell de càrrega Ever Given provocarà un endarreriment en l’arribada de mercaderies des d’Àsia, fonamentalment la Xina. També trastornarà el calendari d’arribada de vaixells des de l’altra banda del món que cada vegada es produeix amb manco freqüència, ha explicat Jordi Espín, secretari de l’Associació Espanyola d’Empreses Carregadores, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’Ib3 Ràdio.

Diu aquest representant de la patronal a Espanya i també representant del sector a Europa, que el cas d’aquests dies al punt de pas continental fronterer amb la península aràbica no és més que la punta de l’iceberg d’una transformació del sector que fa que tothom es vegi obligat a seguir la corrent que marca l’oligopoli de les navilieres. Una situacio, diu Espín, marcada igualment per la falta de “transparència” quant a les condicions de funcionament del mercat..

Un sector, el de les navilieres, cada vegada més concentrat, tant pel que fa empreses com a l’aprofitament dels viatges. Això vol dir, embarcacions cada vegada més grosses, fet que obliga a ports, distribuidors i al pas marítim egipci ha adaptar-si. No debades, s’havien fet obres al Canal de Suez perquè no passas justament el que ha passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca presentarà a Fitur la campanya ‘Menorca, lo que nos gusta sentir’

L'objectiu principal és el de diferenciar-se de destins competidors amb valors com la sostenibilitat

Els aeroports balears acullen 1.555 vols durant el cap de setmana

Països Baixos i Dinamarca lleven les restriccions per viatjar a les Balears. Espanya negocia ara amb la Unió Europea que les PCR no siguin necessàries per a procedents de països...

Continua la reactivació de la temporada turística a les Balears

El Govern preveu que el gruix de l'activitat enguany arribarà més tard i s'allargarà fins al mes d'octubre

Comencen a obrir hotels a Eivissa amb un 7% de la planta hotelera oberta

La Federació Hotelera assegura que l'ocupació general durant el mes de maig no supera el 40%