El+Rei.+Joan+Carles+I%2C+mitja+vida+a+Marivent%3A+Arribam+al+darrer+episodi+%E2%80%9CDest%C3%AD%E2%80%9D

Dimarts a les 22.15

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent: Arribam al darrer episodi “Destí”

En aquest episodi final de la sèrie documental El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent: Destí, afrontarem l’etapa final del rei emèrit, des del moment de la seva partida d’Espanya fins l’actualitat.

L’agost de 2020, Joan Carles I abandona Espanya. El comunicat de la Casa Reial reprodueix una carta de Joan Carles I al seu fill Felip VI, en la qual el rei expressa que abandona Espanya a causa de la repercussió pública de determinats esdeveniments passats de la seva vida privada i per facilitar el regnat i tot el que això comporta al seu fill.

El rei se’n va als Emirats Àrabs, fet en si mateix més polèmic, a causa de la presumpta relació amb la fortuna oculta en aquests països.

Un temps després de la partida de Joan Carles I, comencen a sortir noves notícies sobre comptes a diferents paradisos fiscals i l’ús de targetes opaques vinculades a comptes d’un milionari mexicà, per part del rei emèrit, la reina Sofia, les infantes i els seus fills.

Per finalitzar, Joan Carles I fa dues regularitzacions fiscals amb Hisenda, d’un valor total superior a quatre milions d’euros.

En aquest darrer capítol recordarem aquells anys en els quals la presència de la família reial a Mallorca va marcar un tipus de model promocional de l’illa, en comparació amb la situació viscuda actualment, en que la presència dels reis actuals és molt més reduïda.

Els periodistes, amics, historiadors i investigadors experts que han protagonitzat la sèrie reflexionaran sobre la inviolabilitat del rei Joan Carles I i el seu legat, així com una previsió del seu futur.

Tornarà el rei emèrit a Espanya? Tornarà qualque dia a Marivent? Què serà de la monarquia en uns anys?…

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent s’emetrà dimarts 27 d’abril, a les 22.15 h, a IB3.

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una sèrie documental de sis capítols, produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works, que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa.

Aquest programa també es pot veure en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar la sèrie al complet al servei de televisió a la carta d’IB3.