EL+REI.+JOAN+CARLES+I%2C+MITJA+VIDA+A+MARIVENT%3A+Divendres+a+la+nit+recuperam+la+serie+documental

Divendres a les 22.15

EL REI. JOAN CARLES I, MITJA VIDA A MARIVENT: Divendres a la nit recuperam la serie documental

Han passat cinc mesos des de l’estrena de la primera sèrie documental ‘El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent’. Un sèrie que al llarg de cinc capítols aprofundeix en la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca.

A partir de divendres, 6 d’agost a les 22.15h i durant 5 setmanes, els espectadors podrán veure aquesta sèrie documental que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa.

El primer capítol El retorn de la Corona profunditza en els orígens de la relació amb Mallorca de Joan Carles de Borbó, quan només era un infant i va passar l’estiu a Valldemossa amb el seu germà, i com aquesta relació es va enfortint amb el pas del temps i, especialment, amb la cessió de Marivent com a residència a l’illa.

Així mateix, aquesta primera entrega fa un repàs dels esdeveniments més importants de la seva infància i joventut, l’inici del seu regnat i el seu paper a la Transició.

L’equip d’investigació del documental ha viatjat per tota la geografia nacional, Suïssa i França a la recerca d’aquests testimonis, per mostrar la figura del rei emèrit, des dels seus inicis fins al moment actual, i recopilar-ne imatges gairebé desconegudes. El resultat és una sèrie que inclou les veus de les més importants personalitats balears, nacionals i internacionals, especialistes tots ells en la figura de Joan Carles I, per narrar una història que té Mallorca com a eix vertebral, però que abasta tota la vida del rei emèrit.

Entre els testimonis recopilats es troben amics de la infància de Joan Carles I, historiadors, investigadors i periodistes que cobrien els estius a Mallorca o que en aquests moments fan recerca al voltant de les activitats de Joan Carles. Entre ells es troben Maruja Torres, Matías Vallés, Jaime Peñafiel, Jaime Carvajal y Urquijo, Sylvain Besson, Carmen Enríquez, Fernando Schwartz, Laurence Debray, Juan Luis Cebrián, James Badcock, Jorge Dezcallar, José García Abad, Pepe Oliver, Natalia Junquera i Josep Francesc Conrado de Villalonga, entre molts altres. Més de 50 hores d’entrevistes per explicar una vinculació, la de Joan Carles I amb Mallorca, fins ara mai contada en profunditat.

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una producció de MOM Works per a IB3 i s’emet divendres a les 22.15 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.

Aquest programa també es pot veure en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.