%E2%80%9CEl+Rei.+Joan+Carles+I%2C+mitja+vida+a+Marivent%E2%80%9D%3A+Divendres%2C+cap%C3%ADtol+5+de+la+s%C3%A8rie+documental%3A+%E2%80%9Ccomiat%E2%80%9D

Divendres a les 22.15

“El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent”: Divendres, capítol 5 de la sèrie documental: “comiat”

El divendres 3 de setembre recuperam el capítol 5, “comiat”, de la sèrie documental El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent

Veurem com, durant la segona dècada del segle, Joan Carles I donarà final a una de les tantes etapes de la seva vida, pel que fa als seus secrets que surten a la llum pública. 

Un d’ells seria la caça d’elefants a Botswana (Àfrica) acompanyat de Corinna Larsen, un dels accidents del rei més coneguts i polèmics. En aquests moments, també donarem a conèixer la seva relació i es posa en dubte les seves activitats i ritme de vida. 

En aquest context que devalua la imatge del rei, el monarca es veurà obligat a prescindir del iot Fortuna, que torna a la fundació dels empresaris mallorquins que el varen comprar. 

Durant aquests anys té lloc el judici del cas Noos, que duu la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarín, a la banqueta dels acusats. El judici acabarà amb el gendre del rei condemnat a presó i amb la seva filla exculpada. 

 

La salut del monarca es deteriora tant com la seva imatge, fins que l’any 2014 arriba un moment històric: l’abdicació. 

Poc temps després, la seva relació amb Corinna Larsen es trenca i surten a la llum els comptes a Suïssa de dues fundacions de les quals el rei és beneficiari. A una d’elles, Lucum, va rebre 100 milions de dòlars de l’Aràbia Saudita, i a l’altra, Zagatza, va realitzar despeses milionàries. A Suïssa s’inicia una investigació per blanqueig de capitals. Així mateix, surten a la llum les gravacions realitzades pel comissari Villarejo a Corinna Larsen, on es desvelen detalls de les activitats del rei emèrit. 

Davant tota la pressió d’Espanya, el 3 d’agost de l’any 2020, la Casa Reial comunica l’exili de Joan Carles I per voluntat pròpia. 

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una sèrie documental de cinc capítols, produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works, que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa. 

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una producció de MOM Works per a IB3 i s’emet divendres a les 22.15 h a la Televisió Pública de les Illes Balears. 

Aquest programa també es pot mirar en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la Carta.