EL+REI.+JOAN+CARLES+I%2C+MITJA+VIDA+A+MARIVENT%3A+Campechano

Dimarts a les 22.15

EL REI. JOAN CARLES I, MITJA VIDA A MARIVENT: Campechano

L’adjectiu “campetxà” referit a Joan Carles I es va començar a fer servir en cercles periodístics i polítics a principis dels anys noranta. El tercer capítol de la sèrie documental “El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent”, que s’emetrà dimarts 6 d’abril a les 22.15 a la televisió pública de les Illes Balears, aprofundeix en aquesta característica del monarca, que ha protagonitzat, especialment a Mallorca, situacions simpàtiques sense la distància i la serietat que exigeixen el protocol.

És la dècada dels noranta quan Joan Carles I fa de turista per Palma amb els emperadors del Japó, Bill i Hilary Clinton, navega amb Bush o és llançat a la piscina del Nàutic després de guanyar la Copa del Rei de Vela. Però són, així mateix, els anys en què el rei ara emèrit s’envolta d’una sèrie d’amics que després acabaran a la presó, com és el cas de Manuel Prado y Colón de Carvajal, Javier de la Rosa o Mario Conde; i surt a la premsa la seva relació sentimental amb la mallorquina Marta Gayà.

Així mateix, aquesta tercera entrega de la sèrie fa un repàs dels grans esdeveniments de la dècada: les Olimpíades, les primeres cimeres Iberoamericanes o la Cimera de caps d’Estat a Formentor. També, en el si de família reial, com la mort de Joan de Borbó, les noces de les dues infantes o el naixement dels primers néts.

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una sèrie documental de cinc capítols, produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works, que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa.

Aquest programa també es pot mirar en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.