EL+REI.JOAN+CARLES+I%2CMITJA+VIDA+A+MARIVENT%3A+Intocable

Dimarts a les 22.15

EL REI.JOAN CARLES I,MITJA VIDA A MARIVENT: Intocable

Els anys 80 són clau per a la consolidació de la figura de Joan Carles I. El desenllaç de l’intent de cop d’estat del 23F converteix el rei en intocable. El seu prestigi puja tant a Espanya com a la resta del món, de tal manera que Joan Carles I es converteix una persona de rellevància internacional, rebut pels més importants mandataris de tot el món. El capítol dos de la sèrie “El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent” descriu amb detall una època en la qual Marivent es converteix en centre d’atracció per a nombroses personalitats polítiques i per a les més importants cases reials europees. La visita dels prínceps de Gal·les, amb el desplegament mediàtic que suposa, és un dels moments més recordats d’aquesta època.

En aquests anys el rei comença la seva relació sentimental amb la mallorquina Marta Gayà, i agafa cada vegada més força l’anomenada “cort mallorquina”. La presència del rei a l’illa fa que Mallorca desbanqui Marbella i que es converteixi en un punt d’atracció per a un altre tipus de gent, l’anomenada “beautiful people”: des de banquers i empresaris fins a gent de la faràndula. El Fortuna, el iot que el rei Fahd de l’Aràbia Saudita regala a Joan Carles, és el protagonista de les fotos d’estiu, malgrat les seves contínues averies, que acaben amb el vaixell remolcat per uns pesquers, amb els prínceps de Gal·les a bord.

La celebració de la Copa del Rei, impulsada per Joan Carles I, es converteix un dels esdeveniments més rellevants de l’estiu, no només des del punt de vista nàutic, sinó també des de l’econòmic i social. Són anys en els quals continuen creixent les anomenades “amistats perilloses” del rei amb empresaris o banquers, alguns d’ells empresonats una dècada després.

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una sèrie documental de cinc capítols, produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works, que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa. L’emissió del capítol dos s’emetrà dimarts 30 de març a les 22.15 hores.

Aquest programa també es pot veure en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.