X

El parc solar més gran de Balears comença a abocar energia a la xarxa

La planta de Son Salomó 2 s'ubica a Ciutadella i té capacitat per generar 50 megawatts de potència

18/10/2023

El parc solar més gran de Balears comença a abocar energia a la xarxa

Redacció

Es posa en marxa el parc fotovoltaic més gran de Balears. La planta de Son Salomó 2, ubicada al nord de Ciutadella, té una capacitat de 50 megawatts de potència, l’equivalent a 16.000 habitatges. La seva entrada en funcionament permetrà cobrir el 15% de l’energia elèctrica anual que requereix Menorca. Suposa multiplicar per 6 la potència solar existent i acostar Menorca al compliment dels objectius de descarbonització que fixen el 85% de la demanda elèctrica coberta per renovables el 2030. A més evitarà l’emissió de fins a 84,000 tones anuals de CO2 a l’atmosfera.

La conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia informa que, aquests dies, la punta de demanda elèctrica de Menorca és de 65 MW. Per tant, quan Son Salomó 2 produeixi a la màxima capacitat, en les hores central del dia podrà cibrir el 70% d’aquesta demanda

Amb una inversió de gairebé 40 milions d’euros (inclosa una subvenció pública de 7,2 milions). el projecte és fruit d’una intensa negociació per mirar de reduir les seves dimensions. La Societat Historico-Arqueològica Martí i Bella va amenaçar d’acudir als tribunals per l’elevat consum de territori de la planta. Finalment, es va acordar que ocuparia 68 hectàrees i no les 117 previstes inicialment.

Avui, després d’una dècada, el projecte és una realitat. En marxa hi ha altres projectes importants com el Menorca Renovables 3, a Maó, de 60 megawatts, i l’Agrisolar des Mercadal, de 20 megawatts de potència més.

Notícies relacionades >

18/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris