El servei de llançadora des del far de Formentor es posa en marxa

L'autobús tindrà una freqüència de 30 minuts en tots dos sentits

La restricció de circulació de la carretera de Formentor comença avui dissabte, 15 de juny, i es prolongarà fins al 15 de setembre, durant un mes més que el 2018, quan les restriccions van tenir lloc de l’1 de juliol al 31 d’agost. Durant el temps que duri la restricció, funcionarà un bus llançadora que tindrà una freqüència de 30 minuts en tots dos sentits.

En concret, es restringeix la circulació per la carretera de Formentor (Dt.-2210) al llarg dels 11 quilòmetres que uneixen la platja de Formentor amb el far, del quilòmetre 8,7 al 19,6. A partir d’aquest punt els vehicles no autoritzats no podran circular. La restricció estarà activa tots els dies de 10.00 hores a 19.00 hores.

Per això, es recomana als visitants que deixin el cotxe en els aparcaments del Port de Pollença de la Ronda del Port de Pollença (Dt.-2200) i al carrer Vicenç Buades a l’altura de la piscina coberta municipal.

El bus llançadora tindrà una freqüència de 30 minuts en tots dos sentits durant tota la franja horària de tancament al trànsit.

A més, de les expedicions entre la platja i el far, n’hi haurà una d’addicional entre el Port de Pollença i el far de Formentor. D’aquesta manera, l’usuari disposa de 15 anades i 16 tornades des de la platja de Formentor fins al far. D’aquestes, vuit expedicions surten des del Port de Pollença, quatre de les quals són directes, sense transbords a la platja de Formentor.

La nova parada es troba en la ronda del Port de Pollença, prop de l’IES Clara Hammerl, i té l’objectiu de cobrir , a més de la parada del camp de futbol, la demanda d’usuaris de la llançadora que estacionin el vehicle en els aparcaments de la zona.

El recorregut des del Port de Pollença es fa amb el bus de la línia 353 i té el següent recorregut: Port de Pollença – Clara Hammerl – Camp de futbol – Mirador del Colomer – Formentor platja – Cala Murta/Cala Figuera – Faro de Formentor. El bus llançadora del far té connexions horàries amb la línia L352 (Ca Picafort – platja d’Alcúdia – Port de Pollença) mitjançant un transbord en el port.

Per a demanar l’autorització per a persones amb mobilitat reduïda, aquestes han de contactar amb tres dies d’antelació amb la Direcció General de Trànsit (DGT), a través del correu electrònic jptib@dgt.es. S’imposaran sancions econòmiques als vehicles que circulin sense autorització.