economia

El tresorer del Partit Liberal d’Alemanya reforma una mansió del Terreno a Palma

Harald Christ, milionari i exmilitant de l'SPD, pot ser un home clau en la negociació de les aliances al govern federal


Un dels homes forts del partit liberal d’Alemanya està a punt d’inaugurar una casa al barri del Terreno de Palma. Es tracta de Villa Antonia, una joia arquitectònica de 1906 que ha estat rehabilitada pel nou propietari

Harald Christ forma part del nucli dirigent del Partit Democràtic Lliure (FPD, per les seves sigles en alemany), el partit dirigit per Christian Lindner i que pot tenir la clau del govern federal alemany. Christ, que actualment és tresorer federal de la formació liberal, és un multimilonari d’origen modest nascut a Worms fa 49 anys i que va fer fortuna en el món de la banca i les finances. També és propietari de Christ & Company, una agència de consultoria estratègica i comunicació.

El seu recorregut polític és peculiar: abans d’ingressar a l’FDP va militar durant 30 anys al Partit Socialdemòcrata (l’SPD), essent candidat per aquest partit a la batlia de Hamburg el 2006. Es per això que podria tenir un paper important en les converses dels liberals amb els socialdemòcrates, guanyadors de les eleccions.  Malgrat haver trencat amb l’SPD per la seva “deriva cap a l’esquerra”, segons va declarar, Christ és fidel als seus orígens sindicals: encara conserva el carnet del sindicat Ver.di (Sindicat Unit de Serveis) al que va estar vinculat en els seus inicis laborals com a empleat municipal a Worms.

Harald Christ, junt amb la cúpula de l’FPD, diumenge passat després dels resultats electorals i que podrien tenir la clau del govern federal.

El 2017, Christ va comprar una de les joies del Terreno de Palma: Villa Antonia. Una casa del 1906 obra de l’arquitecte Jaume Alenyà i amb elements modernistes. Formalment la propietat va ser adquirida per l’empresa Custodia Villa Antonia Gmbh, una companyia del grup inversor de l’empresari i polític alemany. L’empresa consta al registre mercantil de Palma com una sucursal d’una empresa homònima amb seu a Berlín.

Villa Antonia està construïda en un terreny de 1.600 metres quadrats i, com moltes cases senyorials d’aquesta barriada palmesana, havia patit un procés d’abandó i degradació. La casa no està catalogada però té protecció d’elements específics com la façana, segons consta a la gerència d’Urbanisme de l’ajuntament de Palma.

El desembre de 2018 l’ajuntament va concedir llicència  per a una reforma i ampliació, amb un pressupost de 850.00 euros. Gràcies a un projecte de reforma integral dels arquitectes Luciano Vidal i Luis Fernández, no només se n’ha conservat la façana original, sinó bona part dels elements que donen el caràcter a la mansió. En paral·lel, s’ha ampliat un edifici annex a la casa històrica.

Les obres estan pràcticament finalitzades i la Villa Antonia estarà ben aviat a punt per acollir el seu influent propietari.


 més info Inversors suecs es fan amb l’emblemàtic hostal Corona del Terreno per 5 milions d’euros
 més info Els veïnats del Terreno de Palma, contents amb la inversió privada a la barriada
 més info Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser al Terreno

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears entre les destinacions preferides pel turista estranger

Les pernoctacions en hotels es van triplicar al setembre respecte al mateix mes de l'any passat

UGT demana un canvi de model de la gestió dels fems

A Mallorca 32 empreses diferents s'encarreguen de la recollida de residus sòlids urbans

La construcció, motor de la reactivació econòmica a Menorca

Les obres de reforma són, ara per ara, les més sol·licitades, en part per l'estirada de l'encant que brinden els centres històrics

Una de cada deu empreses de les Illes ha comès frau amb els ERTO

A les Balears s'han imposat prop d'un milió d'euros en sancions segons el Ministeri de Treball. Comissions Obreres creu que...