Es cremen 14 cotxes en un aparcament al Port d’Alcúdia
Els Bombers de Mallorca hi haurien detectat dos focus

La petició de Taltavull per tal que les monges fessin entrega de les claus del monestir li va costar una amonestació de la Santa Seu
El jutjat d’instrucció número 9 de Palma ha donat la raó a l’ordre de les jerònimes i les ha reconegut com a propietàries del monestir de Santa Elisabet, al barri de Sa Calatrava, a Palma. Assegura que elles en són les titulars i ordena que se’n cancel·li la immatriculació per part del Bisbat de Mallorca, és a dir que la propietat els sigui retornada.
De fet, la jutgessa destaca en el seu escrit una carta que el Vaticà va enviar al bisbe Sebastià Taltavull l’any 2020 en què li negava la petició que havia fet per tal de què les monges fessin entrega de les claus del monestir. El no del Vaticà va ser clar, i així consta en l’escrit que la jutgessa reprodueix en la sentència: “La decisió” llegim textualment “queda suspesa fins al final del procediment. A més, afegeix, el monestir és de dret pontifici, i com a tal depèn únicament i exclusiva de la Santa Seu”.
La petició del Bisbat li va costar a Taltavull una amonestació de la Santa Seu. A més, la magistrada fa constar la gran prova documental acreditada per les monges, i que es retrotreu al segle XIV, on ja consta que la propietat és de les jerònimes, “una comunitat femenina que practicava la vida en penitència”. Des d’aleshores, tal i com lllegim a la sentència, “la congregació ha posseït les finques pacíficament”. També l’any 1934, quan el bisbe Miralles va reconèixer el certificat de propietat.
Durant tot el procés judicial el Bisbat ha mantingut la inexistència de la comunitat de les jerònimes des de l’any 2014, quan es van traslladar a Inca. Com diem, la sentència, obliga al Bisbat a pagar les costes. Contra la sentència és possible un recurs.
Els Bombers de Mallorca hi haurien detectat dos focus
Temperatura, vent, humitat i pluja són valors que permeten estudiar amb més detall el clima de diferents indrets
Necessiten més lloc que l'assignat per poder exhibir les barques restaurades
Palma és el municipi que més en registra amb prop de 200. A Formentera, no figura cap casa desocupada que sigui propietat d'un gran tenidor