X

El voltor: una història d’èxit

La Fundació Voltor compleix 35 anys de programes de conservació de l'espècie. En aquest temps s'ha passat de 19 exemplars a més de 300

29/04/2022

El voltor: una història d’èxit

17

La Fundació Voltor compleix 35 anys. En arrancar els primers programes de recuperació de l’espècie, a final dels 80, quedaven 19 exemplars a les Balears. Segons les estimacions de la Fundació, ara en són 335. L’any passat, es registraren 46 parelles reproductores i 33 polls.

Per dur endavant aquesta història d’èxit, la Fundació Voltor ha col·laborat amb altres entitats i l’administració pública. Primer, detectaren que el prinicpal problema era el verí. Després, arribaren els plans de reintroducció d’exemplars procedents d’Extremadura. Ara, i en col·laboració amb la fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, que ara està en el XX aniversari, els experts se centren en l’educació ambiental. Evelyn Tewes, directora de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània explica que la feina dels voluntaris per protegir la tranquil·litat dels nius és essencial.  El biòleg i membre del patronat, Jesús Garzón assegura que, si la gent s’acosta a un niu i els progenitors fugen, només mitja hora, basta per a refredar l’ou, o que el poll jove s’assusti i caigui.

De la Fundació se congratulen de la bona evolució de l’espècie i diuen que encara pot augmentar el nombre d’exemplars que, de moment, no han entrat en conflicte amb els voltors lleonats.

 

29/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT