ELECCIONS 26M
Tota l’actualitat de la jornada electoral

Diumenge a les 19h

• A les 20 h, una vegada tanquin els col•legis electorals, es donarà a conèixer un sondeig propi sobre quina és l’estimació de vot al Parlament de les Illes Balears, als consells insulars i a Cort.
• IB3 Ràdio i IB3 Televisió emetran programes especials amb el recompte de vots, l’anàlisi dels resultats i les connexions informatives.
• Per primera vegada es disposarà d’una central de dades que treballarà en la recopilació d’informació d’interès.

IB3 comptarà amb 22 punts de connexió repartits arreu de les Illes Balears per informar de tot el que succeeixi durant la jornada electoral del 26-M. L’equip informatiu acostarà la realitat que es viu a les seus dels partits, als col•legis electorals més destacats i als principals focus informatius. I no només això, sinó que hi haurà entrevistes personalitzades amb tots els protagonistes.

A Mallorca es disposarà de 9 punts de connexió informativa , 6 a Menorca, 5 a Eivissa, 2 a Formentera, 1 a Brussel•les, seu del Parlament Europeu, a més de a les seus dels principals partits polítics a Madrid. 250 professionals de la televisió, ràdio i web treballaran de valent per fer-ho possible.

La cobertura informativa d’IB3 del 26-M es podrà seguir en directe tant a la ràdio i a la televisió (on es realitzaran programes informatius especials amb una àmplia cobertura de la jornada i dels resultats) com a la web on s’ha creat un espai específic amb tota la informació de les candidatures, l’històric de vot municipal i on es podrà seguir també l’escrutini en directe: https://ib3.org/ea19.

A les 20 hores les tres plataformes donaran a conèixer un sondeig propi amb les estimacions de vot al Parlament, als consells insulars i Cort.

Televisió
A IB3 Televisió a les 19h s’iniciarà un programa especial, presentat pels periodistes Elena Serra, Xavi Garcia i Àngela Alfaro, en el qual s’informarà àmpliament del que dona de si la nit electoral. Estaran acompanyats pel politòleg Pedro Riera i pels polítics Gabi Duran i David Abril, qui analitzaran les tendències i els resultats que esdevindran del recompte de vots. Durant el transcurs del programa es connectarà amb els periodistes desplaçats als principals punts informatius, es parlarà amb els protagonistes de la nit i se seguirà en temps real el recompte de vots.

El programa es durà a terme a un plató molt visual, dissenyat específicament per a l’ocasió, i comptarà amb 3 pantalles de grans dimensions perquè els espectadors puguin seguir de manera fàcil i ràpida tota la informació que es comparteixi.
A més de l’informatiu migdia, IB3 Televisió oferirà avanços informatius per informar sobre l’última hora a les urnes, així com de les dades de participació.

Ràdio
A IB3 Ràdio el programa especial de la nit electoral s’iniciarà a les 20.30 h, però ja des de les 18h s’informarà sobre la darrera hora de la jornada d’eleccions del 26-M amb diverses intervencions dels serveis informatius d’IB3. El programa especial estarà conduït pels periodistes Rafa Gallego i Neus Mercant, qui connectaran amb els punts informatius i informaran en temps real del recompte de vots. Mar Ferragut, Ferran Aguiló, Toni Martorell, Antoni Beneyto i Lola Maiques els acompanyaran per analitzar els resultats de cadascuna de les Illes.

Sondeig
A les 20 h, una vegada tanquin els col•legis electorals, es farà públic a IB3 Televisió, IB3 Ràdio, i en ‘streaming’ a Facebook i Twitter corporatiu un sondeig propi sobre quina és l’estimació de vot al Parlament de les Illes Balears, als consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i a l’Ajuntament de Palma.
El sondeig ha estat realitzat per l’empresa IBES a través d’un “tracking” telefònic fet del 20 al 25 de maig a 2.600 persones (800 a Palma, 400 a la part forana de Mallorca, 600 a Menorca, 600 a Eivissa i 200 a Formentera).

Novetat
Com a novetat, es comptarà per primera vegada amb una central de dades pròpia, formada per un equip de 10 persones que treballaran en la recopilació d’informació d’interès. Aquest equip utilitzarà una eina de creació pròpia que compta amb l’històric de vot dels ajuntaments de les Illes Balears des de 1995. Això permetrà comparar-los amb els assolits fins ara, saber l’evolució de cada una de les formacions polítiques al llarg dels anys i contextualitzar-los.

Web
A la web d’IB3 s’ha creat un espai específic on es podrà seguir també l’escrutini en directe i on es pot trobar tota la informació de les candidatures i l’històric de vot municipal: https://ib3.org/ea19.
A partir de les 20h estaran disponible els resultats del sondeig d’IB3 i en ‘streaming’ al Facebook i a Twitter d’IB3. A l’aplicació mòbil d’IB3 també es podrà seguir la nit electoral en directe.