X

Els aeroports illencs enceten la Setmana Santa turística amb una previsió de 850 vols per avui

La pujada de l'activitat ha començat  a Son Santjoan amb nombrosos retards en els vols de connexió amb l'estranger

31/03/2023

Els aeroports illencs enceten la Setmana Santa turística amb una previsió de 850 vols per avui

Imatge d'arxiu

Arrenquen les vacances de Setmana Santa i ja es nota en els vols que durant aquests dies operaran als aeroports de les Balears. Des d’avui divendres 31 de març fins el dilluns de Pasqua, el 10 d’abril, 9.626 vols operaran als aeròdroms illencs, 987 vols manco que en les vacances de Pasqua de l’any anterior i només 109 operacions que l’any 2019.

A les set del matí hi ha una trentena de trajectes amb una previsió d’arribada a Mallorca més tard de l’hora inicialment prevista i ja s’havien produït quatre endarreriments en les arribades i set en les sortides, fonamentalment connexions amb França i Alemanya, alguns significatius com el Münster -Palma de les 6:15 que ha d’arribar a les 18, el de Hannover de les 7:25 que ho farà a les 20 i el de Francfort de les 7:35 que ha d’aterrar finalment a l’aeròdrom palmesà a les 21.

Fonts d’Aena han informat que són dilacions “habituals” coincidint amb l’increment del trànsit aeri relacionat amb la Setmana Santa i també perquè encara no s’ha recuperat del tot el flux per mor de la disrupció en l’operativa generada per la vaga de personal aeroportuari alemany de dilluns. No descarten, així mateix, que la boira de matinada a l’arxipèlag hi pogués haver ajudat.

Durant el període d’operacions lligades als dies festius de Pasqua (entre avui divendres 31 de març fins al dilluns 10 d’abril) a l’Aeroport de Palma operaran entre 600 i 700 vols al dia aproximadament: 6.924 acumulats fins el dilluns de Pasqua, xifra semblant a la d’altres anys tot i que un poc per davall tant de 2019 com 2022.

També s’estarà per davall dels números de l’any passat (no així del 2019) a Eivissa i Menorca amb 1.926 i 776 vols, respectivament.

Només per avui divendres els aeroports de les Balears tenen previstos 850 vols. Són dades d’Aena que marquen el primer dia d’una Setmana Santa que el sector turístic rep amb bones expectatives. Les xifres de moviments aeris seran altes tot el cap de setmana i els dies festius.


“Les xifres dels aeroports de les Balears estan batent rècords”, segons el president d’Aena

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris