X

Els comerciants consideren innecessari que es faci un nou polígon industrial a Palma

La patronal de comerç Afedeco afirma que el projecte consumeix territori i va en contra dels interessos comercials

26/07/2020

Els comerciants consideren innecessari que es faci un nou polígon industrial a Palma

La patronal del comerç Afedeco ha manifestat el seu rebuig a la creació d’un nou polígon industrial a Palma, perquè consideren que “no està justificat a Mallorca, consumeix territori i va en contra dels interessos comercials” i ho han titllat d'”absurd i innecessari”.

L’entitat ha expressat per escrit el seu desacord, en cartes remeses a les presidentes del Govern, Francina Armengol, i del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a l’alcalde de Palma, José Hila, i a la presidenta del GOB, Margalida Ramis-.

“Manifestem el nostre rebuig a la creació d’aquest polígon, que està pensat per habilitar camions o tràilers, fet que consideram totalment injustificat perquè Palma ja compta amb un número més que suficient de polígons industrials i ens fa pensar que simplement és un pretext per construir una nova superfície industrial”, denuncien. Afedeco està d’acord a “donar acomodament” a aquests vehicles però adverteix que “en cap cas” mitjançant la creació d’un nou polígon.

“Creiem que se’ls ha de donar un espai proporcional a allò que realment es necessita. La nostra proposta implica construir un lloc d’aparcament barrat i vigilat que facilitarà i afavorirà la seguretat viària i la descongestió, problemes que tenen els polígons actuals” ha afirmat el president de Afedeco, Bartolomé Servera.

Afedeco assegura que el rebuig el comparteixen també “altres organitzacions empresarials com Polígon ASIMA, PIMECO i ADED“.

La patronal recalca que “amb les actuals expectatives de creixement econòmic, construir un nou polígon per a la suposada logística, mitjançant una infraestructura de naus d’emmagatzematge, és absurd i completament innecessari”.

Afedeco demana conèixer el projecte íntegre del projecte de polígon logístic i denúncia “el secretisme” per part del govern. Afegeixen que el projecte xoca amb els interessos del mateix pla d’equipaments comercials que es va aprovar i va entrar en vigor l’1 d’abril de 2019 i crea inseguretat jurídica en l’àmbit comercial.


Es tramita l’ampliació del polígon industrial de Son Castelló de Palma

26/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT