Han demanat audiència amb la presidenta del Govern per traslladar-li que els quiosquets no degraden el medi ambient
Els empresaris que tenen el negoci dins el domini públic marítimo-terrestre, per exemple els de Capellans, a Can Picafort, troben que hi ha ara la mateixa pressió damunt la platja que abans, quan Costes els permetia estendre els seus negocis damunt l’arena: “Si el que pretenien era que hi hagués manco gent, no ho han aconseguit”, argumenta Jaume Perelló, portaveu d’ADOPUMA i propietari del bar-restaurant Can Gavella.
Es la primera observació que el col·lectiu, unit sota el paraigua de l’Associació ADOPUMA, traslladarà a la presidenta del Govern, amb qui han demanat audiència. Costes no els ha renovat enguany les concessions i, per tant, segons ells “hi ha ara més residus perquè els visitants vénen a comprar menjar i se l’enduen o el compren al supermercat”, continua.
ADOPUMA representa 20 empresaris de bars de platja i restaurants de costa amb concessions per desenvolupar la seva activitat dins el domini públic. Costes enguany no els ha renovat els permisos, al·legant que primer s’ha de revisar on comença aquest domini. I sense terrasses, també hi ha conseqüències econòmiques. Caiguda de la facturació. En el cas de Can Gavalla, un 75% manco.
Però per damunt de tot, exposen que volen una normativa clara i, segons ells, no partidista.
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears