ELS+ENTUSIASTES+EN+CONCERT%3A+J%C3%BAlia+Colom+enceta+la+segona+temporada

Dimecres a les 00.15h

ELS ENTUSIASTES EN CONCERT: Júlia Colom enceta la segona temporada

La cantant Júlia Colom, una de les noves veus amb més projecció d’avui dia, serà l’encarregada d’obrir la nova temporada del programa musical ‘Els entusiastes en concert’ que s’estrena dimecres a IB3 Televisió (00.15h)

Aquest concert serà una oportunitat per gaudir d’una de les primeres posades en escena del nou projecte de la cantant amb Teo Salvà i Sergio Llopis. Es podrà descobrir, així, la versatilitat vocal i compositiva d’aquesta gran artista que fa de la revisió del passat la base per proposar una visió musical d’avantguarda des del respecte, la renovació i el vessant jazzístic des d’on es mou a la perfecció.

Els següents concerts que s’emetran, cada dimecres a les 23.30 h, són els de Cris Juanico José Domingo, Ca de Bou, Forces Elèctriques d’Andorra, Joana Gomila, Go Cactus, The Prussians, Or, Midnight Walkers i Petit.

La veu del ciutadellenc Cris Juanico, una de les més recognoscibles del panorama musical deles Balears, prendrà el relleu de Colom. En aquest concert farà un repàs d’aquells temes que han marcat la seva carrera i l’han convertit en un referent de la història de la música balear.

Jose Domingo és un dels noms propis més interessants del rock estatal gràcies a una extensa trajectòria que començava amb la banda Psychoine, la qual donava pas al projecte més personal i sòlid d’aquest gironí que, des de fa uns anys, viu a Santa Eugènia. Aquest concert és una mostra de la seva barreja tan personal de rock psicodèlic, andalús i mediterrani que fan de la seva una proposta plena de matisos que convenç per allà on passa.

Per a molts, Ca de bou és la cançó que Tots Sants va convertir en himne generacional dels 90. Però ara ja ha aconseguit presència com el nom d’una nova banda formada pels components originals de Tots Sants, ara comandats per Roger Pistola, un dels valors més importants del pop rock illenc.

Els estils musicals més alternatius, com l’avantguarda sonora, també tenen espai a la nova temporada d’Els Entusiastes. Aquesta és la proposta de Forces Elèctriques d’Andorra que passa aquest estil pel sedàs del hardcore i del metal. El grup oferirà els temes del darrer LP del grup que disposa de la producció de John K.  Erskine  (Sonic Youth, Swans).

Joana Gomila du l’arrel sonora als nostres dies i la dota d’una visió avantguardista per refer per complet el llenguatge musical que coneixíem fins ara quan sentíem les cançons de les nostres padrines.

El trio Go Cactus, format per Joan i Pau Gual i Joan Amengual, és una de les mostres més visibles de com les noves fornades del rock illenc apunten alt. Triats per youtube com un dels 10 artistes imprescindibles d’enguany, duran a Els Entusiastes en concert el seu potent directe, l’actitud i les grans cançons que han convertit aquest grup en una de les formacions amb més projecció de l’Estat.

Dominic Massó encapçala la banda The Prussians, una de les formacions pop amb el so més cuidat del panorama sonor illenc. A Els Entusiastes en Concert ens presentaran el seu darrer àlbum Kharma, una bona mostra d’aquesta tasca compositiva i sònica tan peculiarde la banda.

Els manacorins OR ens presentaran un recull de les peces dels seus dos darrers discs, plens de melodies purament pop i carregades de ritmes intensos i sons clàssics del gènere que han bastat per convèncer un ampli grup de seguidors.

Els Midnight Walkers són una de les noves cares del pop que aposta per l’eclecticisme de la seva proposta, ja que l’indie de la banda està carregat de referències al disco, al rock, al punk o la New Wave dels vuitanta. Un directe que funciona a la perfecció gràcies a les melodies molt treballades, ritmes frenètics i estructures pop, són elements que combinats per aquests quatre músics, prenen una textura plena de sonoritats cuidades que, en directe, funcionen a la perfecció.

Joan Castell és Petit. Un músic amb què podem descobrir un gran arranjador, escriptor i productor a cada cançó.
“The eternity and the mirror” és el darrer treball on confirma això, i és que allà es troben algunes cançons d’una senzilla i bellesa molt intensa que fan, d’aquesta proposta sonora, un interessant treball compositiu.

El passat 14 d’octubre, de manera excepcional, es va emetre el concert de Miquel Serra en una nit temàtica sobre el personal món creatiu de l’intèrpret amb l’emissió del documental “Els ulls no s’aturen de créixer’.

Els Entusiastes en Concert és un projecte transmèdia que neix amb l’objectiu de fer d’altaveu de la creació musical de les Illes. A més de la seva versió televisiva, els concerts també s’emeten a IB3 Ràdio i es poden recuperar A la carta, tant al web d’Ib3 com al seu perfil de YouTube. Aquesta temporada, per primera vegada, també estaran disponibles a Ib3musica.com.