Els+espectadors+del+FICME+premien+%E2%80%9CUn+parell+de+can%C3%A7ons+despr%C3%A9s%E2%80%9D%2C+coprodu%C3%AFt+per+IB3

14 09 2022

Els espectadors del FICME premien “Un parell de cançons després”, coproduït per IB3

IB3 aposta pel talent balear i en aquesta ocasió ho ha fet amb el curtmetratge Un parell de cançons després del director Jaume Carrió, guanyador del Goya a Millor Curtmetratge d’Animació 2018, que acaba de rebre el premi Balears en Curt emmarcat en el Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME).

Dels vuit curtmetratges balears que s’han projectat al Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME), IB3 Televisió n’emetrà quatre aquest dissabte dia 17 de setembre a partir de les 23.30 h.

Diari d’un operador cinematogràfic, curt animat sobre Tiago Florit, operador cinematogràfic que durant anys va il·luminar el Teatre Principal de Maó, signat per Dani Seguí (Menorca, 2022).

Zama (Mallorca, 2022), de Miguel Ángel Marqués Bordoy.

Demà ho deixem (Mallorca, 2022), de David Moragas.

Bee or not to be (Mallorca, 2021), de Pau Enric Serra i Joan Bover, centrat en les abelles a les Balears, essencials i greument amenaçades.

Plataforma per al nou talent balear

El festival ha esdevingut un aparador de les millors produccions del nou talent balear. Enguany, Desletargia, primera pel·lícula del director menorquí Pep Salvador, ha tengut la seva estrena mundial al FICME. Una simfonia audiovisual de tres moviments que parla de la connexió entre les persones i l’entorn natural; de la possibilitat d’una simbiosi profunda; de fondre’s amb la matèria. Un prodigi de l’observació, la interacció amb els elements de la naturalesa i l’abstracció que ens parla de Menorca des d’una brillant i singular sensibilitat cinematogràfica.

A més del llargmetratge de Pep Salvador, el FICME ha presentat vuit curtmetratges de talent balear. El nou curt documental de Jaume Carrió, Un parell de cançons després (Mallorca, 2022); S’altra banda (Menorca, 2022), de Sònia Buj, que explora una llegenda urbana genuïnament menorquina; Diari d’un operador cinematogràfic, curt animat sobre Tiago Florit, operador cinematogràfic que durant anys va il·luminar el Teatre Principal de Maó, signat per Dani Seguí (Menorca, 2022); Otamaniki (Mallorca, 2021), de Joan Bover, una joia en pla seqüència del director d’Ulisses; Bee or not be (Mallorca, 2021), de Pau Enric Serra i Joan Bover, centrat en les abelles a les Balears, essencials i greument amenaçades; Zama (Mallorca, 2022), de Miguel Ángel Marqués Bordoy; Or vermell (Menorca, 2021), de Carme Gomila, i Yo diablo (Mallorca, 2021), de Balthazar Klarwein.

El Festival Internacional de Cinema de Menorca compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el suport del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Maó i l’Ajuntament des Mercadal.