economia

Els Graduats Socials de les Illes creuen que si no s’amplien els ERTOS i haurà un ‘drama social’

Reclamen una Comissió Conjunta de feina per poder participar a la gestió de la norma

Els+Graduats+Socials+de+les+Illes+creuen+que+si+no+s%27amplien+els+ERTOS+i+haur%C3%A0+un+%26%238216%3Bdrama+social%27

El Col·legi de Graduats Socials de les Illes creu que si no s’amplien els ERTOS i haurà un “drama social” a les Balears. Per això, valoren positivament una possible extensió d’aquesta prestació. Diuen que donarà aire als treballadors, especialment als fixos discontinus.

Els darrers dies el SEPE ha notificat a nombrosos prestataris dels ERTOs que hauran de tornar una part dels doblers rebuts, ja que el pagament efectuat era erroni. En aquest sentit els Graduats Socials recomanen que es revisin totes les notificacions.
Quant a la futura Declaració de la Renda aconsellen que l’empresa contractant mantengui l’IRPF habitual, sobretot en casos de reducció de jornada, ja que les prestacions no tenen cap tipus de retenció i s’ha d’equilibrar.
També critiquen la falta de previsió del Govern Central des que va començar l’estat d’alarma amb la tramitació dels ERTOs. Asseguren haver hagut d’anar a remolc i amb continu estudi per ajudar els seus clients. Demanen una Comissió Conjunta de feina per poder participar a la gestió de la norma ja que ells són els especialistes en aplicar-la. De moment, no està previst que participin en la mesa de diàleg social de la setmana que ve a Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de les discoteques i la música en directe prepara tres proves pilot

Al concert de Sidonie de divendres, al Mallorca Live Summer, hi podran assistir 5.000 persones dretes i sense distància de...

Uns emprenedors de Portocolom aposten per la navegació de lloguer i sostenible

Es troben a l'espera què arribin els motors elèctrics per propulsar els 2 vaixells que es construeixen actualment

La contractació d’animació es redueix un 40% als hotels

Les empreses esperen reactivar la feina amb l'arribada del turisme britànic i l'obertura d'hotels, i poder allargar la temporada

Fons europeus: oxigen indispensable per a la diversificació econòmica de les Illes

Un dels projectes que ja s'ha inclòs dins el pla estratègic estatal és la creació del tramvia de Palma