X

Els Graduats Socials de les Illes creuen que si no s’amplien els ERTOS i haurà un ‘drama social’

Reclamen una Comissió Conjunta de feina per poder participar a la gestió de la norma

28/08/2020

Els Graduats Socials de les Illes creuen que si no s’amplien els ERTOS i haurà un ‘drama social’

Redacció

El Col·legi de Graduats Socials de les Illes creu que si no s’amplien els ERTOS i haurà un “drama social” a les Balears. Per això, valoren positivament una possible extensió d’aquesta prestació. Diuen que donarà aire als treballadors, especialment als fixos discontinus.

Els darrers dies el SEPE ha notificat a nombrosos prestataris dels ERTOs que hauran de tornar una part dels doblers rebuts, ja que el pagament efectuat era erroni. En aquest sentit els Graduats Socials recomanen que es revisin totes les notificacions.
Quant a la futura Declaració de la Renda aconsellen que l’empresa contractant mantengui l’IRPF habitual, sobretot en casos de reducció de jornada, ja que les prestacions no tenen cap tipus de retenció i s’ha d’equilibrar.
També critiquen la falta de previsió del Govern Central des que va començar l’estat d’alarma amb la tramitació dels ERTOs. Asseguren haver hagut d’anar a remolc i amb continu estudi per ajudar els seus clients. Demanen una Comissió Conjunta de feina per poder participar a la gestió de la norma ja que ells són els especialistes en aplicar-la. De moment, no està previst que participin en la mesa de diàleg social de la setmana que ve a Palma.

Govern i agents socials es reuniran el 4 de setembre a Palma per a prorrogar els ERTO
Un 80 per cent de les cambreres de pisos de Menorca són en ERTO
Francina Armengol anuncia que les empreses turístiques es podran acollir als ERTO per rebrot

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris