Els grans hotelers mallorquins no fan comptes entrar en el lloguer vacacional

Els grans hotelers mallorquins no fan comptes entrar almenys a curt termini en el negoci del lloguer vacacional. Principalment perquè els centres urbans, on se sol desenvolupar aquesta activitat, no és una prioritat pels gegants hotelers. Ho han explicat Melià, Riu i Piñero després que el propietari de la cadena Room Mate, Kike Sarasola, hagi vaticinat que tard a d’hora el sector haurà d’entrar en el negoci del lloguer turístic.

Ara bé, el vicepresident i conseller delegat de Melià, Gabriel Escarrer sí que creu que s’ha de regular i lamenta que l’administració central no hi intervingui directament i que al·legui que la competència és de les comunitats. Ha posat d’exemple l’actuació de Madrid en el conflicte entre el taxi i les empreses de Vehicle de Transport amb Conductor.

També la màxima dirigent de Riu ha estat molt crítica amb les administracions per la manca de col·laboració pública en la reconversió de destinacions madures, mentre els empresaris hi han fet importants inversions. Carmen Riu ha reclamat la figura d’un ministre de Turisme.