X

Els illencs dediquen el 42% dels seus ingressos al lloguer de l’habitatge

En el conjunt d'Espanya, el percentatge dels ingressos de la llar que es necessita per pagar el lloguer d'un habitatge de dues habitacions se situa en el 30%

22/05/2023

Els illencs dediquen el 42%25 dels seus ingressos al lloguer de l’habitatge

Redacció

A les Balears és necessari dedicar el 42% dels ingressos per llogar un habitatge de dues habitacions, segons un estudi realitzat per Idealista sobre la base de les dades del primer trimestre de 2023.

Per províncies, Màlaga és la que exigeix un major percentatge dels ingressos (47%), seguida de les Balears (42%); Barcelona (37%); Las Palmas (32%); Alacant (32%), Santa Cruz de Tenerife (31%); Madrid (31%); València, Sevilla i Navarra (30% en els tres casos). Terol, amb el 16% d’esforç, és la província amb la taxa més baixa, seguida de Palència, Lugo, Ciudad Real i Lleó (18% en els quatre casos); Zamora, Osca, Lleida, Sòria i Jaén (19% en els cinc casos).

En el conjunt d’Espanya, el percentatge dels ingressos de la llar que es necessita per pagar el lloguer d’un habitatge de dues habitacions se situa en el 30%.

Per capitals, Barcelona és la que major percentatge dels ingressos de la llar exigeix (40%), seguida de Palma (37%); Madrid, València i Màlaga (33% en els tres casos); Alacant (32%) i Sant Sebastià (31%). Per contra, el menor esforç es registra a Ciudad Real (15%); Terol (16%); Palència (17%); Orense (18%); Jaén, Sòria, Toledo, Càceres, Àvila, Zamora, Melilla i Burgos (19% en totes elles).

No obstant això, segons els càlculs del portal immobiliari Fotocasa i la plataforma d’ocupació InfoJobs, l’esforç per accedir a un habitatge de lloguer és encara major, d’un 43%, la xifra més alta de l’última dècada. Un percentatge que va superar fins i tot el 50% a les Balears, Catalunya, Madrid o el País Basc.


El Govern comença a treballar per declarar les zones tensades de les Illes i poder posar un topall al preu del lloguer
Els agents immobiliaris han de frenar la contraoferta de preu sobre anuncis de lloguer amb reserva

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris