Els membres de la Manada, en llibertat priovisional després d’abonar la fiança

Les protestes s'han succeït arreu del territori espanyol

Els membres de la Manada han sortit de la presó. Han quedat en llibertat provisional després de pagar la fiança de 6.000 euros que els va imposar, aquest dijous, l’Audiència de Navarra. Antonio Manuel Guerrero ha abandonat la presó militar d’Alcalá-Meco aquest divendres capvespre. A les sis de l’horabaixa, havien deixat enrere la presó de Pamplona els altres tres condemnats a nou anys de presó per abús sexual amb prevalença.

Milers de persones s’han concentrat, aquest divendres, davant el Ministeri de Justícia. Han mostrat la seva indignació per la decisió de concedir la llibertat provisional sense fiança als condemnats, almanco fins que el Suprem no revisi la condemna. La protesta ha estat convocada pel Moviment Feminista de Madrid. És una de les moltes concentracions que s’estan produint arreu de l’Estat contra la sortida de la presó de la Manada.

Les Illes també han estat escenari de diverses mobilitzacions. Unes 300 persones s’han concentrat a la plaça de la Constitució de Maó sota el lema “Contra la justícia patriarcal”. Diuen que la sentència de l’Audiència de Navarra llança un missatge d’impunitat i reforça la vulnerabilitat de les dones. La protesta ha estat convocada per Esquerra de Menorca.