La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
Les Nacions Unides calculen que més de 200 milions de persones es podrien veure obligats a abandonar casa seva d'aquí a l'any 2050 a causa de canvis graduals al medi ambient
Els impactes de la crisi climàtica afecten en alguns casos la vida de les persones, i com a conseqüència, han de partir de casa seva. Són els denominats: migrants climàtics. Aquest dissabte a Esporles s’ha duit a terme una xerrada sobre aquest tipus de migració. Precisament, les illes són vulnerables davant el canvi climàtic.
Les Nacions Unides calculen que més de 200 milions de persones es podrien veure obligats a abandonar casa seva d’aquí a l’any 2050 a causa de canvis graduals al medi ambient. Unes xifres que per a la investigadora Beatriz Pérez no són del tot exactes. Afirma que l’impacte de la crisi climàtica és de cada vegada més important, però això no significa més onades de migracions.
Illes com les del Pacífic ja s’han vist afectades per aquesta realitat, sobretot, amb la pujada del nivell de la mar. Aquí a la Mediterrània la situació no és la mateixa, però diu, s’han de cercar vincles per evitar que passi.
El que ja és una realitat són les altes temperatures viscudes el 2022 a tot Europa i l’augment de fenòmens més extrems arreu del món. Tot i ser una realitat, el canvi climàtic no és inamovible i se’n podrien reduir els efectes. Implica conscienciar-ne la població, però sobretot, asseguren els experts, per aplicar mesures administratives potents i amb la feina de tots els sectors productius.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h