L'especialista en literatura fantàstica David Roas reflexiona amb alumnes de la UIB sobre els usos dels monstres al cinema i la literatura
El Dr. David Roas explica als alumnes de l’assignatura “Aproximacions interdisciplinàries a la literatura”, del grau universitari de Llengua i Literatura Catalana, a la UIB, que els monstres, com les pors, evolucionen amb el pas del temps. També són diferents segons les cultures que els generen. El que sí que és homogeni és la necessitat de crear-los, tant des de la perspectiva històrica i de la mitologia com des de la ciència-ficció més habitual al cinema i la literatura. Roas, escriptor, professor i divulgador especialista en literatura fantàstica, assegura que els monstres no són més que una resposta dels éssers humans a la necessitat de posar rostre i forma a les seves pors, i poder així lluitar contra elles. Però només les pors, sinó també els desitjos més foscos que per mor del context social hem d’amagar.
D’aquesta doble necessitat sorgeixen personatges tan icònics com Dràcula, Frankestein, Godzilla o assassins en sèrie com Dexter. A tots aquests perfils diversos de la malícia, s’hi afegeix un dels quals sense dubte generen més pertorbació i que són els infants, però, per què els infants poden ser tan recurrents per encarnar l’horror?
Aquesta i altres reflexions han centrat la classe magistral que David Roas ha oferit avui a la UIB. Una xerrada en què ha especulat sobre l’evolució dels monstres a la ciència-ficció del futur i que Raos explica a conseqüència de la realitat del moment, ara marcada per la guerra i els moviments migratoris globals.
L'accidentat va ser evacuat amb traumatisme cranial i possible fractura de vèrtebres
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular