X

Els reis inauguren la fira de turisme Fitur i visiten l’estand de les Balears

Han estat acompanyats, entre d'altres, del president de l'Equador, Daniel Noboa, com a país convidat en aquesta 44a edició de Fitur

24/01/2024

Els reis inauguren la fira de turisme Fitur i visiten l’estand de les Balears

Foto: CAIB

Ja ha obert les portes a Madrid la fira internacional de turisme Fitur, la cita més destacada del món per afluència i a la qual les comunitats autònomes despleguen tot el seu potencial: les Balears presenten l’oferta cultural i esportiva com els eixos centrals de la trobada. Els reis Felip i Letícia han inaugurat la fira instal·lada al recinte Ifema en companyia d’autoritats com la presidenta del Congrés, Francina Armengol, el president del Senat, Pedro Rollán, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, entre d’altres. També, els reis han estat acompanyats del president de l’Equador, Daniel Noboa, com a país convidat en aquesta 44a edició de Fitur.

Els reis han visitat els estands de quatre comunitats, entre els quals el de les Balears, en què estan presents 14 ajuntaments de Mallorca i vuit de Menorca, així com un total de nou coexpositors privats, Barceló Hotel Group, Son Bunyola, Eulen i Menorca Lines, entre d’altres. També hi són els estands de cadascuna de les illes.

A les 10.00 hores ha obert les portes Fitur i comencen dos dies intensos de presentacions, però també de reunions amb agents i portals turístics. La 44a edició de la macrofira té la participació rècord de 9.000 empreses —500 més que l’any passat— i 152 països —20 més—, que mostraran les novetats de la seva oferta turística en 800 expositors. S’espera l’assistència d’unes 250.000 persones, entre professionals i visitants, des d’avui fins diumenge, quan es clausurarà la fira.

La inauguració de Fitur arriba a punt que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publiqui el 2 de febrer les dades oficials sobre arribades de turistes estrangers. Segons les estimacions que el Ministeri d’Indústria i Turisme va presentar la setmana passada, Espanya batrà el seu rècord de visites amb més de 84 milions d’arribades, un 1% més que en 2019.

Notícies relacionades >

24/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris