ELS TALLERS DE JOAN MIRÓ
Descobrir el món de Miró a través dels seus espais de treball

Dilluns a les 23.30h

‘Els tallers de Joan Miró’ és la nova producció documental d’IB3 en col·laboració amb La Periférica

L’any 1938 Miró era a París i Europa vivia un moment convuls. En aquell entorn, Miró explicava que somia de tenir un gran taller. L’any 50 es va començar a gestar aquell somni a partir de la relació Sert-Miró.

La recent restauració d’aquest icònic taller per a l’obra de Miró és el punt de partida d’un documental que ens mostra la relació del fet creatiu de Miró amb els espais que l’acollien. No en va, Miró sempre s’ha reconegut com un treballador incansable “jo treballo moltíssim, amb absoluta regularitat i mètode”.

Arran d’aquí, es construeix ‘Els tallers de Joan Miró’, un documental que recorre els tres grans espais de treball de Joan Miró: el Taller Sert, l’estudi dissenyat per Josep Lluís Sert; Son Boter, una casa mallorquina del segle XVIII que l’artista utilitzà com segon estudi de pintura i escultura; i el Mas Miró a Monroig.

El documental fila la importància emocional i intel·lectual que tengueren els tallers a l’obra de Miró i intenta transmetre a l’espectador l’impacte que suposaven també a la persona.

Aquesta peça quedarà disponible totalment en obert al servei ALaCartaIB3 a la pàgina del programa L’Hora D

Després de l’estrena del documental es podrà tornar a veure Miró contra Miró.

Crèdits de la producció
Direcció i guió: Cesc Mulet
Locució: Meré Penya
Narració poemes: Biel Mesquida
Edició i realització: Jordi Pol
Imatge: Jaume Caldentey, Jordi Pol, Ángel Garcia.
Producció: Núria Cano, Xesca Rebassa, Montse Rodríguez
Postproducció de so: José Miguel Puigserver
Producció delegada Ib3: Mónica Coira
Una producció d’Ib3 Televisió amb la col·laboració de La Perifèrica amb el suport de Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Fundació Mas Miró Mont-roig del Camp, Arxiu FotogràficCatalà-Roca COAC, Successió Miró.