#ALaCartaIB3 – ELS TALLERS DE JOAN MIRÓ
IB3 i la Fundació Miró descobreixen els espais de creació de l’artista

30 12 2019

El documental ja està disponible #ALaCartaIB3 – Els tallers de Joan Miró

L’any 1938 Miró era a París i Europa vivia un moment convuls. En aquell entorn, Miró explicava que somia de tenir un gran taller. L’any 50 es va començar a gestar aquell somni a partir de la relació Sert-Miró.
La recent restauració d’aquest icònic taller per a l’obra de Miró és el punt de partida d’un documental que ens mostra la relació del fet creatiu de Miró amb els espais que l’acollien. No en va, Miró sempre s’ha reconegut com un treballador incansable “jo treballo moltíssim, amb absoluta regularitat i mètode”.

Arran d’aquí, es construeix ‘Els tallers de Joan Miró’, un documental que recorre els tres grans espais de treball de Joan Miró: el Taller Sert, l’estudi dissenyat per Josep Lluís Sert; Son Boter, una casa mallorquina del segle XVIII que l’artista utilitzà com segon estudi de pintura i escultura; i el Mas Miró a Monroig.

El documental fila la importància emocional i intel·lectual que tengueren els tallers a l’obra de Miró i intenta transmetre a l’espectador l’impacte que suposaven també a la persona.

“L’Hora D” és el programa documental d’IB3 en què cada setmana es dona veu a històries interessants i desconegudes que tenen relació amb la nostra terra. Així mateix, el programa és també una clara aposta per donar suport al sector audiovisual.

L’Hora D 

Els tallers de Joan Miró