Els+testimonis+de+la+torrentada+de+Sant+Lloren%C3%A7+a+Temps+extrem

10 10 2023

Els testimonis de la torrentada de Sant Llorenç a Temps extrem

Ningú no oblidarà mai el que va passar dia 9 d’octubre de 2018 al Llevant de Mallorca, concretament a Sant Llorenç. L’extraordinari volum de precipitacions i les característiques orogràfiques de la zona provocaren el desbordament del torrent que travessa el municipi i desembocaren en tragèdia. 13 persones varen perdre la vida. A Temps Extrem, intentarem treure respostes d’un fenomen meteorològic difícil de preveure. A través dels afectats, el personal implicat i meteoròlegs experts reconstruirem l’abans, el durant i el després de la pitjor catàstrofe de les darreres dècades a l’illa de Mallorca.

Quines varen ser les condicions meteorològiques d’aquell dia?

Què significa el concepte hidrofogia del sòl i per què va ser un element clau per que se formés la torrentada.

A les 19.00 de l’horabaixa el torrent no suporta el cabal d’aigua i es desborda. En Felip ens conta el seu testimoni: “La furgoneta ja no la vaig poder conduir i es va comportar com una barca”

La sogra d’en Rob va desaparèixer i va perdre la vida al torrent. Ell i la seva familia varen venir a Mallorca per celebrar les noces del seu fill a una finca de Sant Llorenç. Ens conta la seva vivència.

Es varen haver de retirar 4.200 tones de residus. Contam l’endemà de la tragèdia.

El programa complet està disponible a IB3 a la carta. El podeu veure aquí: https://ib3alacarta.com/play/tv/tempsextrem/e1