menorca

Els treballadors, més desprotegits davant els acomiadaments segons els advocats laboralistes

La CAEB pronostica un alentiment de l'economia que pot afectar al mercat laboral mentre que el Govern apunta a un creixement econòmic del 2,1% amb salaris que tendeixen a l'alça

Europapress


La mateixa setmana que ha quedat palès l’efecte de la fallida de Thomas Cook sobre el mercat laboral de les Balears, novembre tanca amb 2.270 treballadors més a l’atur comparat amb l’any anterior. Ara patronal i advocats laboralistes alerten del repunt dels expedients de regulació d’ocupació, davant l’alentiment econòmic. Tal va avançar IB3 Notícies, els EROs tornen a augmentar a les Illes per primer cop des de 2012, l’any més nefast d’ençà de la crisi. L’any passat es tramitaren 90 EROS.

Mentre els empleats del grup britànic signaven aquest dijous l’acord de l’expedient amb 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats -el mínim que marca la llei en matèria concursal-, experts laboralistes adverteixen que els treballadors estan més desprotegits

L’advocat laboralista Jaime Bueno assegura que arran de la darrera crisi i amb la reforma laboral, els llocs de feina són més vulnerables des del punt de vista legal i judicial. Sobretot pel canvi en l’estructura de les plantilles i la “individualització” dels contractes.

La patronal CAEB pronostica pels pròximes mesos un alentiment de l’economia i que es pot traduir en una dessacceleració del mercat de treball. Previsió que contrasta amb la que maneja el Govern. La conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball apunta a un creixement econòmic del 2’1 per cent amb salaris que tendeixen a l’alça. Per tot plegat, la directora general de Treball, Virginia Abraham, insisteix en tranquil·litzar els treballadors.

Recorda que a les Illes s’han signat convenis col·lectius en els sectors més importants com l’hosteleria, la construcció o el comerç que donen més estabilitat, assegura, a les condicions laborals i salarials dels treballadors.

En qualsevol cas, el misser Jaime Bueno reclama una reforma laboral urgent de l’Estatut dels Treballadors.


Almenys 85 treballadors de Thomas Cook a les Illes mantendran el seu lloc de feina

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Aeroclub de Menorca vol obrir el refugi subterrani com espai d’exposició permanent

Els socis volen demanar ajudes econòmiques per poder-lo mostrar a tota la població

El TSJB dona la raó a Ciutadella en l’expropiació d’una parcel·la del polígon industrial

El solar té la qualificació de zona d'equipament públic amb ús docent o esportiu i té una extensió de 30.000...

Mor la dona cremada després d’incendiar-se casa seva a Ciutadella

L'anciana de 92 anys romania ingressada des de divendres a la UCI de la Clínica Juaneda

L’executiu balear demanarà la declaració de zona greument afectada

Els ajuntaments de les Illes afectats valoren els danys que ha deixat al seu pas la borrasca