MALLORCA

Els veïnats del Terreno -Bellver, crítics amb l’anunci del “nou parc d’aventures”

Dibuix en perspectiva de la zona de jocs pels més petits a l'entrada al Parc de Bellver pel carrer Polvorí,


“La gent ja pot anar a Bellver a caminar, a córrer o a visitar el castell, ja hi ha activitats disponibles… Ara volen intesificar l’ús i això erosionarà el terreny”. Qui així parla és l’arquitecte i urbanista José Ros, que en aquest cas però, ho fa en qualitat de portaveu de l’Associació de Veïnats El Terreno-Bellver. L’entitat ha criticat l’anunci que l’Ajuntament de Palma muntarà un “parc d’aventures” a l’entrada al pulmó verd palmesà pel carrer del Polvorí. Els veïnats celebraran una junta extraordinària la setmana que ve justament per parlar sobre aquest assumpte. Reivindiquen que Cort hauria de consultar-los. “Ningú de l’ajuntament s’ha posat en contacte amb noltros”, explica Ros per a qui el projecte presentat en l’àmbit de la rehabilitació i manteniment del Bosc de Bellver, en traeix justament l’essència. “Supós que  també s’instal·larà un bar…  Agafes una zona pública en un espai natural per, al cap i a la fi, facilitar-hi un negoci privat”

El consistori palmesà va anunciar la setmana passada la inversió de 600.000 euros per crear un parc infantil a Bellver. Una instal·lació de més de 3.000 metres quadrats amb 20 jocs diferents que fa part d’un dels lots de concessió dels serveis de les zones ajardinades de Palma. Els veïnats del Terreno-Bellver es queixen que aquesta inversió arriba abans que s’hagin duit a terme les millores que reclamen al barri: “les voravies, els aparcaments, els llums, l’oci nocturn i la poca accessibilitat tant cap al castell com cap a la mar, són assumptes pendents”, exposa Ros per a qui un exemple és que encara no s’ha millorat l’accés al Parc de la Quarantena per a persones amb mobilitat reduïda.

El barri del Terreno no ha estat exempt els darrers mesos d’anuncis d’inversió en habitatges a càrrec de capital estranger. Aquest dimarts mateix, s’ha sabut de la compra de l’Hostal Corona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |