X

Els viatges d’estudis a les Balears minven per l’encariment dels preus dels bitllets d’avió

Tanmateix, als hotels ja no els surt a compte perquè l'activitat s'ha reduït a tot just un mes del final del curs

15/05/2023

Els viatges d’estudis a les Balears minven per l’encariment dels preus dels bitllets d’avió

Redacció

La demanda dels viatges d’estudis a les Balears, que solen ser de cinc nits a la Platja de Palma, l’Arenal de Llucmajor i, encara menys, Magaluf, ha baixat entre un 15 i un 20% enguany coincidint amb la pujada d’un 30% dels preus d’aquests paquets per la inflació, segons la patronal d’Agències de Viatges de les Illes Balears. En poder evitar l’encariment de les tarifes d’avió i poder venir en vaixell,  els que més continuen venint són els alumnes de Catalunya i el País Valencià. Altres opten per destinacions alternatives espanyoles, com Andalusia, o estrangeres, com Malta, Grècia i, fins i tot, Cancún segons el vicepresident d’AVIBA, el veterà Pedro Iriondo que explica que pagant “300 o 400 euros més”, poden anar a la destinació mexicana”, on els deixen fer de tot i ho passen bé”.

“No del tot benvinguts”

Diu, igualment, el fundador de l’agència palmesana Kontiki que s’hi afegeix que “no se senten benvinguts del tot a Mallorca” en al·lusió a les notícies sobre botellot i, especialment, a les del confinament d’un nombrós grup peninsular a l’hotel Bellver de Palma durant la pandèmia.

Als hotels ja no els interessen els estudiants

“Abans tenies un recorregut de tres mesos, amb grups d’estudiants que t’arribaven d’abril a juny i com que la demanda era alta i n’hi havia per a tothom, molts d’hotels es dedicaven a aquest tipus de mercat… Ara, l’activitat es redueix a 15 dies molt específics del juny que és quan els instituts autoritzen que viatgin i, com nosaltres mateixos, molts establiments han hagut de descartar aquest tipus de mercat”, exposa el director de l‘hotel Riutort de l’ArenalJoan Garcies.

Dispositiu de seguretat a l’Arenal

La Policia Local de Llucmajor tornarà a dur a terme, del 9 de juny al 7 de juliol, el dispositiu especial de seguretat i control d’accés a la platja de l’Arenal durant les nits per evitar que s’hi apleguin centenars de joves que hi fan botellot i deixen brutor i renou. Els agents perimetren la zona deixant només una sola entrada on revisen motxilles i borses per evitar l’entrada de botelles de vidre i, per descomptat, “armes”, informa el cap llucmajorer de l’àrea municipal de Seguretat, Sergi Torrandell. I afegeix que el reforç d’efectius policials que patrullaran tant uniformats com de paisà, controlarà el trànsit, la venda ambulant i la venda d’alcohol a menors. De la mateixa manera, els xalets de lloguer vacacional per evitar que s’hi facin festes que molestin els veïnats.

15/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris