X

Debat d’investidura de Pedro Sánchez: hi intervenen els grups parlamentaris

Segueix-lo aquí ara mateix

15/11/2023

Debat d’investidura de Pedro Sánchez: hi intervenen els grups parlamentaris

Imatge del Congrés aquest dimecres. / EFE - Mariscal POOL

Redacció

El candidat a la Presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat l’amnistia per als líders independentistes, una mesura “en el nom d’Espanya, en l’interès d’Espanya i en defensa de la concòrdia entre espanyols”. Així ho ha dit durant el seu discurs en el ple d’investidura en el Congrés, en el qual ha deixat clar que l’amnistia s’aprovarà “amb llum i taquígrafs, amb total transparència”: “No serà un atac a la Constitució del 78, sinó tot el contrari, una mostra més de la seva fortalesa i vigència”.

El secretari general del PSOE ha començat el seu discurs, que ha durat quasi una hora i 45 minuts, per sol·licitar la confiança de la cambra. Després, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha suspès el ple i s’ha reprès a les 15.30 hores, moment en què intervindran els grups parlamentaris, per ordre de major a menor representació. Per tant, arrenca amb la intervenció del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo.

El funcionament de la sessió serà semblant al debat d’investidura del mes de setembre en què Feijóo no va sortir elegit, però amb una diferència: serà més breu, perquè bastarà amb la primera votació. Cada grup disposa de trenta minuts, i el candidat pot prendre la paraula les vegades que ho vulgui per temps il·limitat per respondre. Els grups que no tenguin temps de fer-ho aquest dimecres, està previst que intervenguin demà, i, una vegada que tothom hagi parlat, es votarà. Si no hi ha sorpreses ni equivocacions de darrera hora, Sánchez tendrà 179 vots, per tant, majoria absoluta.

Notícies relacionades >

15/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris